Tech

Tesla udvider i Danmark

Odense bliver omdrejningspunktet i en udvidet strategi. Tesla vil allerede i sommeren 2021 lave et nyt center på Fyn. Samtidig har bilfabrikanten otte nye hurtigladerstationer på tegnebrættet.

Tesla vil udvide med otte nye hurtigladerstationer i Danmark i år.

Tesla åbnede i foråret 2020 et nyt servicecenter i Vejle, der skulle gøre det nemmere at være Tesla-ejer i Sydjylland og på Fyn. Nu bliver det snart endnu nemmere.

Det første spadestik tages nu til et helt nyt Tesla Center på Fyn, hvor bilfabrikanten etablerer sig med salg, service og leveringer fra sommeren 2021.

Samtidig har firmaet otte nye hurtigladerstationer med V3-teknologi på tegnebrættet – bl.a. én på Fyn. Det vil øge udbuddet af opladningsnetværket til elbiler med omkring 70 pct. i Danmark, oplyser Tesla i en pressemeddelelse.

Udvidelsen sker ifølge elbilproducenten som en del i realiseringen af Teslas ambition om at tilbyde nuværende og kommende Tesla-ejere i Danmark »den bedst mulige oplevelse.«

I de seneste to år har Tesla investeret i flere mobile service-teknikere og nye servicelokationer i Hillerød på Sjælland og Vejle i Jylland, der kan supplere servicecentrene i Kastrup og Aarhus, og nu er planen at åbne endnu et servicecenter i Odense.

Siden 2017 har Tesla investeret kraftigt i udekørende teknikere, der kan udføre op til 20 pct. af alle reparationer udenfor servicecenteret.

Allerede i år forventer virksomheden at åbne 8 nye V3-hurtigladningsstationer i Danmark med omkring 90 ladeudtag. Blandt andet ønsker elbilproducenten at åbne ladestationer omkring centrum af Aarhus, Aalborg og København i et forsøg på at gøre det nemmere at være elbilejer i byen.

Meldingen kommer kun to dage efter, at den ambitiøse amerikanske bilfabrikant investerede 9,3 mia. kr. i bitcoin. Elbilproducenten planlægger, at dens kunder i fremtiden kan anvende kryptovalutaen som betalingsmiddel.

Læs også
Top job