Tech

Den danske IT-virksomhed Humio er solgt til 2,4 mia.

Den danske IT-virksomhed Humio er blevet opkøbt af den amerikanske IT-sikkerhedsvirksomhed CrowdStrike.

Portræt af Christian Hvitved (t.h.), Geeta Schmidt (midten) og Kresten Krab Thorup (t.v.), stiftere og direktører i virksomheden Humio. Foto: Stine Rasmussen. Portræt af Christian Hvitved (t.h.), Geeta Schmidt (midten) og Kresten Krab Thorup (t.v.), stiftere og direktører i virksomheden Humio. Foto: Stine Rasmussen.

Det er ikke hver dag, der sker en handel af en dansk virksomhed i milliardklassen.

Men sådan en dag blev det fredag, da den danske it-komet Humio blev solgt til den amerikanske it-sikkerhedsvirksomhed CrowdStrike for 2,4 mia. kr.

Den danske virksomhed blev stiftet i 2016 i Aarhus af Geeta Schmidt, Christian Hvidtved og Kresten Krab Thorup. De tre mødte hinanden i softwarevirksomheden Trifork, hvor især Kresten Krab Thorup og Christian Hvitved viste sig at have forstand på softwareudvikling.

»Vi er begejstrede for at blive en del af Crowdstrike, som er førende i sikkerhedsindustrien med sin cloud-native dataplatform, der er designet til at hjælpe kunder med at etablere mere modne og pålidelige sikkerhedsprogrammer,« lyder det fra medstifter og adm. direktør Geeta Schmidt, i en pressemeddelelse.

Humio udvikler overvågningsløsninger til IT- og sikkerhedsteams og har på få år vokset sig store.

Så sent som i marts 2020 modtog virksomheden en investering på over 120 mio. kr. fra bl.a. den amerikanske venturefond Accel og Dells investeringsselskab, Dell Technologies Capital.

Selskabet har i dag omkring 80 medarbejdere, hvoraf en tredjedel stadig arbejder i Aarhus. Selskabet har i dag hovedsæde i London.

Sammen skal Humio og CrowdStrike levere løsninger til virksomheder, der løser udfordringen med at operationalisere massive og stadigt voksende mængder af begivenheds- og logdata. Målet er at give organisationer mulighed for at indsamle, analysere, observere og handle på alle strukturerede såvel som ustrukturerede data i virksomhedernes miljø.

Det oplyser CrowdStrike i pressemeddelelsen.

CrowdStrike er et amerikansk cybersikkerhedsteknologiselskab med base i Sunnyvale, Californien. Firmaet tilbyder trusselunderretningstjeneste og cyberangrebstjenester.

Læs også