Tech

Analytiker spår kursfest for elbiler: »Det bliver ikke kun Teslas verden«

En analytiker vurderer, at Tesla-aktien og andre børsnoterede producenter af elbiler kan stige mellem 40 og 50 pct. i år.

Teslas topchef Elon Musk er blevet en af verdens rigeste mænd på grund af det seneste års kursstigninger i elbilselskabets aktie. Foto: Reuters.

Tesla-aktien er steget så meget det seneste år, at medstifter Elon Musk kortvarigt toppede listen over verdens rigeste personer, selvom selskabet først lige er begyndt at tjene penge.

Alligevel mener en analytiker, at der er meget mere i vente for Tesla og andre producenter af elbiler.

Daniel Ives fra investeringsselskabet Wedbush siger til CNBC, at kurserne på de børsnoterede elbilselskaber kan stige med mellem 40 og 50 pct. i år.

Han tror samtidig, at markedet for elektriske biler vil vokse sig så stort på ryggen af den grønne bølge, at det vil trække producenter af batterier og mere traditionelle bilfabrikanterne som General Motors og Ford med op.

»Lige nu mener jeg, at havet er stort nok til mere end én båd,« siger Daniel Ives til CNBC om elbilmarkedet, der foruden Tesla også tæller selskaber som NIO, Xpeng og Fisker, der har danske Henrik Fisker som medstifter.

»Det bliver ikke kun Teslas verden,« vurderer analytikeren.

Kritikerne står ellers i kø for at punktere Tesla-boblen. Efter det seneste års voldsomme vækst har den i forvejen dyre aktie nu nået en kurs, som er helt afkoblet fra nøgletallene, mener bl.a. den danske forvalter Formuepleje.

Ifølge Nasdaq handlede Tesla til lidt over 1.000 gange sin indtjening i 2020. Det er i altså i høj grad den fremtidige indtjening og selve fortællingen om selskabet, som investorerne køber, har bl.a. Saxo Bank tidligere påpeget.

I en rundspørge blandt professionelle investorer, som Deutsche Bank lavede i januar, svarede 62 pct., at det var mere sandsynligt, at Tesla-kursen blev halveret end fordoblet i løbet af 2021.

Samtidig har Elon Musk taget en stor risiko med en investering på 1,5 mia. dollars i bitcoin, som på godt og ondt binder Tesla sammen den volatile kryptovaluta.

En Tesla-aktie koster i øjeblikket omkring 712 dollars, hvilket er nogenlunde på niveau med årets begyndelse. Men trods det kan der altså være flere stigninger på vej ifølge Daniel Ives fra Wedbush.

Læs også
Top job