Tech
BREAKING

Dansk-amerikanske The Org vil være det nye Google med Sequioa og Balderton ombord

Sequoia og Balderton har investeret i virksomheden. På under fire år har The Org skabt en platform til organisationsdiagrammer, som tiltrækker verdens største spillere.

De to stiftere af The Org har skabt en platform, som gør det muligt for virksomheder at offentliggøre deres organisationsdiagrammer Foto: The Org

Byggestene i virksomheder er mennesker, alle mulige slags mennesker, som uanset deres rolle bør vises frem og anerkendes for deres indsats. Fælles om den tankegang var Christian Wylonis og Andreas Jarbøl, da de i 2017 fik en idé, som voksede sig til ambitionen om at bygge verdens største professionelle netværk for organisationer.

Det blev til den dansk-amerikanske virksomhed The Org, som fra dag et har haft kontor i både New York og København.

»Over de sidste 20 år har LinkedIn gjort CV’et til noget, der skal være offentligt tilgængelig, fremfor at det er gemt væk i et word dokument. Vi gør noget lignende, men for organisationer fremfor individer,« siger Christian Wylonis.

The Org
  • Er en platform, der tilbyder alle organisationer at lave et offentlig tilgængeligt organisationsdiagram.
  • Platformen har et rekrutteringsværktøj, der gør det nemmere for virksomheder at tiltrække nyt talent samt en funktion, hvor virksomhederne kan udgive pressemeddelelser og nyheder.
  • Organisationsdiagrammerne tilføjes platformen på to forskellige måde. The Org bygger først diagrammerne automatisk ved at indhente information fra offentlig tilgængelige kilder. Derefter kan medarbejderne via deres arbejdsmail tilgå organisations profil og derfra tilføje eller ændre indholdet.
  • Blandt dem der har oprettet et organisationsdiagram på The Org’s platform er Postmates, Reddit, Freshly, A.P.Møller-Maersk, Carlsberg Group, Danske Bank og Novo Nordisk.
  • Sequoia, Founders Fund og Balderton er blandt dem, der har investeret i virksomheden.
  • Virksomheden har 30 ansatte fordelt i København og New York.

Modsat LinkedIn gør The Org det muligt for virksomheder at kontrollere, at dem der registrerer sig, rent faktisk også arbejder der. På den måde tilføjer platformen værdi til virksomheder ved at give mulighed for at offentliggøre organisationsdiagrammer, som kan bidrage til, at der opbygges troværdighed, tiltrækkes nyt talent og i sidste ende kunder.

Sociale medier har medvirket til, at folk er blevet mere interesserede i at kende organisationerne. Før i tiden blev mange ting holdt hemmeligt internt i organisationerne, men i dag er transparens blevet en vigtig del af det at drive forretning.

»I stedet for at kæmpe mod transparens, vil vi hellere omfavne den,« siger Christian Wylonis.

Det har ikke været uden bump på vejen, at de to stiftere har overbevist verden om fordelen ved at gøre organisationsdiagrammerne tilgængelige. I den spæde start var skepsissen stor, og det var udfordrende at rejse penge.

»Mange grinte af os. Folk forstod ikke logikken i, hvorfor virksomheder skulle offentliggøre deres organisationsdiagrammer,« siger Christian Wylonis.

Pludselig tog det alligevel fart. En dag blev Christian Wylonis kontaktet af milliardæren Kevin Hartz, medstifter af Eventbrite, som udmærket forstod ambitionen bag The Org. Han investerede derfor i virksomheden og introducerede efterfølgende The Org overfor flere af hans bekendte i Silicon Valley, herunder the Paypal Mafia, som resulterede i et tilbud fra venturekapitalen Sequioa. Sidenhen er investorer som Founders Fund og Balderton stødt til.

PayPal Mafia
  • Består af en gruppe af tidligere PayPal-medarbejdere og stiftere.
  • Personerne har efter deres PayPal-tid udviklet en række verdensberømte teknologivirksomheder.
  • Peter Thiel, Elon Musk og Steve Chen anses som en del af PayPal Mafia.

»Vi oplever en eksplosiv vækst. Nu er vi oppe på 700.000 besøgende om måneden, det er det dobbelte sammenlignet med for seks måneder siden. Lige nu har vi 30.000 organisationsdiagrammer, og vores målsætning er at have 100.000 om et år,« siger Christian Wylonis.

Det er gratis for organisationer at anvende The Org, og derfor tjener virksomheden ingen penge på nuværende tidspunkt.

»Vores mål er at bygge det nye Google, så vi leder efter de stærkeste tekniske talenter i Danmark. Vi skal vækste endnu mere, og så skal vi selvfølgelig finde ud af, hvordan vi kommer til at tjene penge, men det er ikke noget, vi har skulle forholde os til endnu.«

BRANCHENYT
Læs også