Tech

Galt eller genialt? Kryptokunst får verden til at klø sig i nakken

Når nogen er villig til at betale over 400 mio. kr. for ideen om et kunstværk, begynder flere at spørge sig selv, hvad NFT egentlig betyder.

Dette digitale værk af kunstneren Beeple, også kendt som Mike Winkelmann, blev solgt for 434 mio. kr. og er dermed det hidtil dyreste NFT-kunstværk. Køberen vil dog aldrig få værket mellem hænderne. Foto: Chistie's Auction House/AFP/Ritzau Scanpix Som kunstner kalder Mike Winkelmann sig Beeple. Den 39-årige er blevet millionær på sine digitale værker, men mener, at kryptokunsten befinder sig i en boble. Foto: Scott Winkelmann/AFP/Ritzau Scanpix Den danske kunstner Ida Kvetny har også prøvet kræfter med NFT'er. Hendes værk "Lithodendrum I" bliver bl.a. solgt som en NFT, der giver adgang til et link med en 360 graders film af VR-værket.

»Jeg skal til Disney World.«

Den 39-årige Mike Winkelmann sprang op af sin brune sofa, da det gik op for ham, at han nu kunne få råd til at tilbringe flere år i forlystelsesparken, hvis han havde lyst. Han havde netop solgt et kunstværk for svimlende 69 mio. dollars, eller 434 mio. kr. ..

BRANCHENYT
Læs også