Tech

Stor ordre afslører en dansk millionsucces under overfladen

Det højteknologiske selskab Teledyne Reson har skabt et sonarsystem med en hidtil uset billedkvalitet.

Reson blev stiftet i 1976 og opkøbt af amerikanske Teledyne Technologies i 2013.

Teledyne Reson afslører nu prisen på det dybt teknologiske sonarsystem, som selskabet solgte for et par måneder siden til en hemmeligholdt kunde med behov for at lokalisere miner i en større radius på havbunden.

Ordren beløb sig til 70 mio. kr. og tydeliggør, hvordan selskabet med sæde i Nordsjælland nærmest også selv opererer under overfladen i en mediemæssig forstand sammenholdt med forretningens succes.

De seneste fem år er Teledyne Resons salg af udstyr til den internationale marine- og forsvarsindustri steget fra 235 til mere end 400 mio. kr., mens staben i Slangerup er vokset fra 100 til 130 mand i al ubemærkethed.

»Det er i høj grad dansk teknologi og viden om akustik, der ligger bag vores gode resultater. Det er også grunden til, at vores amerikanske moderselskab har valgt at placere sit europæiske hovedsæde for marineaktiviteter i Danmark,« siger adm. direktør Ole Søe-Pedersen med afsæt i, at Reson i 2013 blev en del af amerikanske Teledyne Technologies.

De avancerede sonarsystemer benytter sig af kunstig intelligens og anvendes typisk på patrulje- og miljøskibe, der efter sigende opnår en hidtil uset billedkvalitet sammenlignet med de øvrige produkter på markedet. Derfor er teknologien eftertragtet til søgninger efter objekter i vand og ikke blot kortlægninger af havbunden.

Det sidste gør sig også gældende i forbindelse med den seneste millionordre, hvor systemet skal installeres på et minesøgningsfartøj på udkig efter sprængfarlige rester fra gamle og nye konflikter.

Læs også