Tech

Danske Lunar overtager svensk udbyder af lån mellem private

For tre år siden begyndte den danske fintech-bank Lunar at fiske efter kunder i resten af Skandinavien.

Det supplerer banken nu med opkøbet af Lendify, der er en svensk opsparings- og låneplatform. Det oplyser Lunar i en pressemeddelelse.

Lunar er i forvejen selv til stede i både Sverige og Norge. Banken fra Aarhus har således haft kontor i Stockholm siden 2018 og i Oslo siden 2019.

I Sverige og Norge har Lunar tilbudt det samme, som banken gør herhjemme. En digital bank uden fysiske filialer, der lægger vægt på stor brugervenlighed.

Nu ønsker banken med opkøbet af Lendify at sætte fart på den skandinaviske ekspansion. Samtidig overtager Lunar 40.000 aktive kunder og en lånebog på 2,2 milliarder kroner.

Til sammenligning har Lunar i dag 250.000 privatkunder i Danmark, Sverige og Norge.

Med opkøbet af Lendify får Lunar blandt andet rådighed over en platform, der gør det muligt at tilbyde lån mellem privatpersoner - også kendt som "peer-to-peer" - samt en opsparingsplatform.

- Vi har fulgt Lendify tæt og været imponerede af deres kreditmodel og moderne peer-to-peer-låneplatform og mulighed for opsparing.

- Det er en stærk mulighed for at anvende indlånsoverskud, og samtidig kan vi accelerere vores vækst i Norden.

- Lendify er det perfekte match i forhold til risikoappetit, kultur og visioner for fremtiden, siger Peter Andreasen, der er investeringschef og medstifter i Lunar, i pressemeddelelsen.

Parterne har aftalt ikke at oplyse, hvad det koster Lunar at overtage Lendify.

Hvis myndighederne godkender handlen, så forventer parterne, at handlen vil være afsluttet i slutningen af maj.

Læs også