Tech

GigaBit opruster til kamp mod TDC med ny udrulning af fibernet

Der er kamp om kunderne på internetmarkedet, og den skal vindes på højere kvalitet og fordelagtige priser, mener fibernetvirksomheden GigaBit, der er klar til at gå i ringen mod store konkurrenter som f.eks. TDC.

Claus Østergaard Olsen har været adm. direktør i tidligere GigaBit - nu Wizer - siden årsskiftet. Foto: GigaBit.

»Kampen om kunderne skal ikke vindes på, hvem der er de største, men på hvem der kan tilbyde kunderne den bedste kombination af pris og kvalitet.«

Sådan lyder det fra Claus Østergaard Olsen, der er adm. direktør i fibernetvirksomheden GigaBit.

GigaBit har tidligere haft Danmarks hurtigste internet - og nu ruller man altså det tunge skyts ud for endnu en gang at tage kampen op mod konkurrenten TDC.

Sammen med et navneskift fra GigaBit til Wizer og ansættelsen af den nye direktør, Claus Østergaard Olsen, vil virksomheden nu rulle fibernet endnu hurtigere ud end før, for at give kunderne »frihed til at vælge, hvor man vil bo, og hvordan man vil arbejde,« skriver direktøren i en pressemeddelelse. Ifølge ham, bør ingen begrænses af dårlige internetforbindelser.

Og ved at sætte farten op på udrulningen af fibernet, stikker Wizer altså også til de store konkurrenter, mener selskabet selv.

»Vi vil i endnu højere grad tage kampen op med de etablerede aktører som f.eks. TDC, selvom de forsøger at presse os ud af markedet,« siger Claus Østergaard Olsen.

Wizer blev grundlagt i 2013 under navnet GigaBit af datalogerne Baldur Norddahl og Mads Bennedbæk. I dag ejes virksomheden af hhv. medstifter Baldur Norddahl og erhvervsmand og serieinvestor Søren Sundahl. Indtil årsskiftet sad Baldur Norddahl i direktørstolen, men gav altså stafetten videre til tidligere Fibia-direktør, Claus Østergaard Olsen.

»Vi mener, at det er nødvendigt at opruste direktørposten nu, fordi vi ser en fantastisk mulighed i markedet især på Sjælland. Samtidig kan vi se, at vores konkurrenter også ser Sjælland som en stor mulighed, og derfor er markedet modent. Det vigtigste som internetudbyder er at komme først. Når investeringen først er taget, er det svært at gøre det igen for en konkurrent, og derfor opruster vi så kraftigt nu,« sagde Søren Sundahl, der er bestyrelsesformand i Gigabit, dengang om beslutningen.

BRANCHENYT
Læs også