Tech

Telekæmper i åben priskrig om Ferrari-løsning til bredbåndskunder

Telenor var først med 2,5 Gbit/s-forbindelser til bredbåndskunder. Nu følger Yousee trop - og sænker prisen.

Yousee er klar til at bide skeer med Telenor om danskere på jagt efter den ultimative bredbåndsløsning i markedet. Foto: TDC.

Telenor og TDC-ejede Yousee er havnet i åben priskrig om foreløbig 27.000 potentielle bredbåndskunder i bl.a. Aarhus, Aalborg, Odense og dele af Storkøbenhavn.

Årsagen er TDC Nets nylige lancering af 2,5 Gbit/s-bredbåndsforbindelser.

Ferrari-løsningen
  • TDC Net - TDC-koncernens infrastrukturselskab - har åbnet for 2,5 Gbit/s-forbindelser til bredbåndskunder.
  • Løsningen, som alene tilbydes via selskabets fibernet, er i første omgang målrettet godt 27.000 husstande i de største danske byer.
  • TDC Net oplyser imidlertid, at man er i gang med at forberede alle nye fiberforbindelser til også at kunne understøtte 2,5 Gbit/s-forbindelser.
  • Foreløbig har Telenor købt sig adgang til at videresælge løsningen. Efterfølgende har også Yousee indgået en aftale med TDC Net.
  • Selv om Yousee og TDC Net har samme ejer, er de to selskaber i dag en del af hver sin juridiske forretning i TDC-koncernen. Derfor er Yousee stillet på samme måde som f.eks. Telenor i kampen om bredbåndskunderne.
  • Telenor sælger 2,5 Gbit/s-forbindelsen til 599 kr. om måneden. Yousee-prisen er 549 kr.

Den nye bredbåndsløsning, som Telenor kalder »internetforbindelsernes Ferrari«, blev sat på salgshylden i TDC Net i marts. Men selv om TDC Net ejes af TDC, som også ejer Yousee - Danmarks største bredbåndsudbyder, var Telenor først til at sikre sig en videresalgsaftale med TDC Net.

Derfor lancerede Telenor allerede sidste uge den nye Ferrari-løsning til en månedlig pris på 599 kr.

»Hastigheden er især attraktiv for kunder, der for eksempel arbejder med meget komplekse grafiske filer, men den kan også friste folk, der bare gerne vil have en internetforbindelse ud over det sædvanlige,« fastslog Lars Kyrø, internetchef i Telenor, i forbindelse med lanceringen.

Nu svarer Yousee så igen ved at skære 10 pct. af prisen.

»Prisen på YouSee’s nye 2,5 Gbit/s-bredbåndsprodukt er 549 kr. om måneden, og man får både en router og sikkerhedspakke med ved oprettelse,« lyder det i Yousee-udspillet.

Selv om kampen i første omgang står om ca. 27.000 kunder i landets største byer, stopper den prismæssige tvekamp næppe her.

Yousee-topchef Jacob Mortensen er nemlig klar til at rulle satsningen ud i takt med, at TDC Net får rullet Ferrari-forbindelsen ud til flere husstande og virksomheder rundt om i landet.

»Der er endnu kun et begrænset antal husstande, der har mulighed for at få 2.500 Mbit, men vi regner med løbende at kunne tilbyde det nye lynhurtige bredbåndsprodukt til endnu flere danskere,« siger Jacob Mortensen.

Selv om 2,5 Gbit/s-forbindelser kan blive fremtidens slagmark for udbydere som Telenor, Yousee, Telia og måske Fastspeed, er det her og nu 1 Gbit/s-forbindelsen, som er centrum for selskabernes prisopgør.

Efter at Fastspeed underbød hele markedet med en pris på 249 kr. for 1 Gbit/s leveret via kabel-tv-nettet, har Telenor fulgt trop med MaxSpeed til samme pris. Det samme har Telia og TDC-ejede Hiper, mens Yousee-prisen ligger på 299 kr.

Læs også