Tech

Krig på krypto-markedet: Hvor er Tethers valutareserve?

Hindenburg Research udlodder en dusør på op til 1 mio. dollars for informationer om Tethers, måske manglende, valutareserve. Tether svarer igen, og kalder anklagen »patetisk«

Hindenburg Research mener ikke, at Tethers valutareserve eksisterer. Foto: Bloomberg/Andrey Rudakov

Det finansielle forskningsselskab Hindenburg Research udlodder nu en dusør på op til 1 mio. dollars, til den, der kan give informationer om kryptovalutaen Tethers, måske manglende, valutareserve.

Det skriver Hindenburg Research i en pressemeddelelse.

Tether, der er den femtestørste kryptovaluta efter markedsværdi, er ifølge selskabet bag kryptoen en såkaldt ’stablecoin’. Det betyder, at prisen er stabil og knyttet til en fast værdi, som er støttet af traditionelle valutareserver, værdipapirer eller andre digitale valuta. I Tethers tilfælde er værdien knyttet til én US dollar. Men er den nu også det?

Det er Hindenburg Research i hvert fald ikke sikre på. I pressemeddelelsen skriver selskabet, at man »er i tvivl om legitimiteten af Tethers opbakning på grund af virksomhedens sparsomme informationer.«

»Vi mener, at Tether grundigt og fuldt ud bør offentliggøre sine beholdninger til offentligheden. I mangel på denne information, udlodder vi en dusør på 1 mio. dollars til enhver, der kan give os eksklusive detaljer om Tethers formodede reserver,« siger Hindenburg Research-grundlægger Nathan Anderson i pressemeddelelsen.

Ydermere anfører Hindenburg Research, at selskabet finder en manglende offentliggørelse af, hvad de mener er afgørende information om kryptomarkederne, en voksende trussel mod investorerne.

Så sent som 15. oktober i år, blev Tether.io, selskabet bag Tether-kryptoen dømt til at betale en bøde på 42,5 mio. dollars til de amerikanske finansmyndigheder, skriver Reuters. Ifølge myndighederne har Tether fremsat vildledende eller usande udsagn om, hvorvidt den havde tilstrækkelige amerikanske dollarreserver til fuldt ud at bakke op om sin Tether token.

Tether har en markedsværdi på godt 70 mia. dollars, og har selv meldt ud, at de har placeret en stor del af deres reserve i værdipapirer. Hindenburg Research henviser i pressemeddelelsen til en artikel i Financial Times, der beskriver, at hvis det er sandt, så vil Tether være en af de største investorer på markedet på linje med giganterne Vanguard og Blackrock. På trods af dette, har flere aktører på det amerikanske børsmarked aldrig oplevet Tether i markedet, ifølge Financial Times.

Tether lader dog ikke gå udlodningen af dusøren gå ubemærket hen. I deres egen pressemeddelelse langer de ud efter Hindenburg Researchs metoder.

»Dette stunt fra Hindenburg Research er et patetisk bud på opmærksomhed, mens andre laver reelle forandringer og opbygger rigdom og resultater. De forsøger at miskreditere ikke kun Tether, men en hel bevægelse,« skriver selskabet bag. På Tethers hjemmeside skriver selskabet, at Tether er bakket 100 pct. op af aktiver med samme værdi som krypto-valutaen.

Stablecoins dukkede for første gang op i 2014, og siden da er det kun gået fremad. I januar i år var der mønter til en værdi af omkring 30 mia. dollars i omløb. I oktober var det steget til mere end 130 mia. dollars, ifølge Financial Times.


Læs også