Tech

Et fodboldhold styrter ned i en øde skov og hjemsøges 25 år senere stadig af fortidens traumer i Paramount+-serien ”Yellowjackets”

Anmeldelse: En flok teenagepiger styrter ned med fly på vej til et fodboldmesterskab, og det bliver begyndelsen på et hjemsøgende mareridt i serien ”Yellowjackets”.

Fortidens groteske traumer sidder stadig i de nu voksne kvinder, heriblandt Shauna (Melanie Lynskey), der som teenagere var involveret i et mystisk flystyrt, der efterlod dem dybt inde i en skov i 19 måneder i serien “Yellowjackets”. Foto: Paramount+

Grænsen mellem klassisk drama og bestialsk horror er flydende i Ashley Lyle og Bart Nickersons vellykkede (og vældig blodige) spændingsserie ”Yellowjackets”, der effektivt kombinerer de to genrers koder og virkemidler.

Fortællingen om et ungt hold af kvindelige high school-fodboldspillere, der styrter ned med flyet på vej til landsmesterskaberne, er fortalt i (mindst) to spor. Et, der tager os tilbage til midten af 1990’erne, hvor ulykken fandt sted, og et, der udspiller sig i den nutid, hvor de overlevende piger er blevet voksne kvinder, der hver især på sin måde kæmper med fortidens traumer. ..

Læs også