Tech

TV 2's direktør: »Det er indlysende, at der har været et ledelsessvigt«

Dokumentarserien "MeToo: Sexisme bag skærmen" bekræfter TV 2's adm. direktør i, at det var rigtigt at iværksætte en advokatundersøgelse af arbejdskulturen på tv-stationen.

TV 2's adm. direktør, Anne Engdal Stig Christensen, roser kvinderne i dokumentarserien "Sexisme bag skærmen" for at stå frem.

Der har i en årrække været en usund og uacceptabel kultur på TV 2, som derfor står over for et omfattende arbejde med at rette op på tingene.

Sådan lyder det i en meddelelse fra TV 2’s adm. direktør, Anne Engdal Stig Christensen, oven på dokumentarserien ”MeToo: Sexisme bag skærmen”, der netop har haft premiere på streamingkanalen Discovery+.

I dokumentarserien fortæller tidligere og nuværende medarbejdere på TV 2 om deres oplevelser med sexistisk og grænseoverskridende adfærd på tv-stationen, hvor en stribe mandlige chefer angiveligt har været meget pågående over for især unge kvinder.

Omdrejningspunktet for dokumentarseriens tre episoder er begivenheder i 2000’erne, men ifølge flere af kilderne er der også eksempler på krænkelser af nyere dato.

Bag dokumentarserien står produktionsselskabet Impact TV, der overtog projektet, da TV 2’s eget arbejde med at undersøge omfanget af MeToo-sager i Danmark kom til at handle lidt for meget om tv-stationen selv.

Samtidig iværksatte TV 2’s ledelse en undersøgelse, hvor advokatfirmaet Norrbom Vinding behandlede 14 sager, hvilket i fem af sagerne førte til sanktioner over for de ansatte. Flere af anklagerne undsiges i den forbindelse direkte af de anklagede. Jyllands-Posten har ikke selv dokumentation for sagernes faktuelle grundlag.

»Dokumentarserien viser, at der gennem en årrække har været en usund og helt uacceptabel kultur på TV 2. Og jeg bliver bekræftet i, at det var rigtigt at igangsætte både en advokatundersøgelse og vores store kulturarbejde,« forklarer Anne Engdal Stig Christensen i meddelelsen.

Selv om TV 2’s adm. direktør ikke ser sig i stand til at kommentere konkrete sager eller enkeltpersoner, anerkender hun »de modige kvinder, som står frem i dokumentaren med stærke beretninger«.

»Det er indlysende, at der har været et ledelsessvigt fra TV 2’s side,« konstaterer Anne Engdal Stig Christensen og peger på, at ledelsen for nylig har iværksat forskellige initiativer for at komme sexisme, chikane og mobning til livs.

»MeToo er et strukturelt samfundsproblem, og vi har set det afdækket i en lang række brancher. Fælles for dem alle er, at der er handlet for sent. Det samme er tilfældet her på TV 2, hvor der historisk ikke har været tilstrækkeligt fokus på den usunde kultur.«

Også TV 2’s bestyrelsesformand, Jimmy Maymann, betegner det som et ledelsesmæssigt svigt i fortiden.

»På trods af, at dette er sket lang tid før min eller den nuværende ledelses tid, vil jeg gerne undskylde på TV 2’s vegne. Det har aldrig været i orden at bruge sin position til at udnytte eller undertrykke andre,« skriver Jimmy Maymann.

Han vurderer, at TV 2 i kraft af advokatundersøgelsen og arbejdet med at ændre kulturen har taget MeToo mere seriøst end andre medieselskaber.

»TV 2’s ledelse har været intenst engageret i kulturarbejdet gennem 15 måneder. Direktionen har løbende og grundigt orienteret bestyrelsen. Det arbejde uddyber vi gerne over for den nye kulturminister,« forklarer formanden med tanke på, at TV 2 er et statsligt ejet aktieselskab.

Artiklen er blevet opdateret med kommentaren fra Jimmy Maymann i forhold til den oprindelige version.

Læs også
Top job