Tech

Amazon er ved at støvsuge Swindon for arbejdskraft

Storbritannien slås med en stor mangel på arbejdskraft. Amazons nye varelager har ikke gjort det nemmere.

Amazon anført af stifter og adm. direktør Jeff Bezos åbnede i begyndelsen af november et varelager i sydengelske Swindon. Foto: Patrick Fallon/Bloomberg

Siden begyndelsen af november har it-giganten Amazon hyret ikke færre end 2.000 medarbejdere til sit nye varelager i den sydengelske by Swindon.

Det har gjort det endnu sværere at udfylde de mange ledige stillinger inden for den britiske plejesektor, skriver The Guardian.

Amazon tilbyder nemlig ikke blot lagerarbejderne en timeløn på 11,1 pund, hvilket er mere end 2 pund højere end minimumslønnen på de kanter. Nej, de nye ansatte får også tiltrædelsesbonusser på op til 3.000 pund flankeret af en rekrutteringskampagne om, at »det er et job for livet, ikke kun henover julen«.

Det sker i en situation, hvor Storbritannien oplever en rekordhøj mangel på arbejdskraft, ikke mindst inden for plejesektoren, hvor der samlet set er 100.000 ubesatte stillinger.

I Swindon fortæller driftsleder Sue Houldey fra det lokale plejecenter, Coate Water Care, at det er svært at konkurrere med Amazon, der øjensynligt forsøger at forbedre sit dårlige ry som arbejdsplads blandt det britiske folk for at kunne tiltrække nok ansøgere midt i manglen på arbejdskraft.

Indtil videre har plejecentrets medarbejdere ikke direkte forladt deres job for at søge mod det nye varelager i Swindon, men konkurrencen har udvandet Coate Water Cares pulje med ansøgere endnu mere, vurderer Sue Houldey.

»Det er frustrerende,« siger hun til The Guardian.

Amazon har endnu ikke åbnet et varelager i Danmark, men etablerede sig i 2020 i Sverige. Globalt set er it-giganten ved at runde 300 varelagre.

Læs også
Top job