Tech

Amazons Alexa bad 10-årig pige stikke en mønt i en stikkontakt

Amazon undskylder og opdaterer nu sin stemmeassistent Alexa, efter den har anbefalet en 10-årig pige at udføre den potentielt livsfarlige penny challenge.

Amazon opdaterer nu sin stemmeassistent Alexa, efter den har udfordret en 10-årig pige til at stikke en mønt ind i en stikkontakt. Foto: Mike Stewart/AP Photo

Amazons stemmeassistent Alexa har givet en 10-årig pige en noget farlig udfordring.

»Sæt en telefonoplader halvt ind i en stikkontakt. Tag så en mønt og rør ved de strømledende ben.«

Sådan lød det, da den lille pige bad stemmeassistenten om noget at lave, fordi hun kedede sig.

Det skriver pigens mor, britiske Kristin Livdahl, i et Twitter-opslag, hvor hun har vedhæftet et skærmbillede af datterens dialog med Alexa.

Kristin Livdahl skriver i Twitter-tråden, at hun hørte datteren bede Alexa om en udfordring, fordi der var dårligt vejr udenfor, og datteren manglede noget at lave. Da Alexa gav pigen den farlige instruks, brød Kristin Livdahl hurtigt ind og råbte »Nej, Alexa, nej!«.

Om Alexa
  • Alexa er en virtuel stemmeassistent, som er Amazons svar på Apples Siri eller Googles Google Assistant.
  • En virtuel stemmeassistent er en form for kunstig intelligens, der bruger stemmegenkendelse til at kunne føre en dialog med et menneske, der taler til den. Den kan både lytte og svare.

Af skærmbilledet fremgår det, at stemmeassistenten selv har fundet frem til udfordringen via en hjemmeside på nettet. Hjemmesiden beskriver den såkaldte penny challenge, som omkring årsskiftet sidste år blev populær på sociale medier som TikTok.

Siden penny challenge blev kendt blandt børn og unge på nettet i 2020, er udfordringen blevet kraftigt advaret imod fra flere kanter, herunder fra brandmænd i både Storbritannien og USA. I følge advarslerne kan udfordringen være potentielt »livstruende« og forårsage elektrisk stød, brand og anden skade.

Ifølge britiske BBC har Amazon nu opdateret Alexa for at sørge for, det ikke sker igen.

»Så snart vi blev gjort opmærksomme på denne fejl, tog vi hurtig handling for at rette fejlen,« har Amazon udtrykt i en udtalelse.

Læs også
Top job