Tech

Gamestop har store planer om at erobre en ny del af internettet - investorerne kvitterer

Den skrantende spilkæde Gamestop har været meget igennem det seneste år. Nu er selskabet efter sigende klar til at erobre det nye internet med en markedsplads for NFT'er.

Gamestop vil gå fra spilkæde til online NFT-markedsplads. Foto: Bloomberg photo by Alessia Pierdomenico/Bloomberg

Man skal efterhånden følge godt med, hvis man skal være på forkant med internettets nyeste påfund.

Det skulle man også i starten af 2021, da den amerikanske spilkæde Gamestops aktie blev drevet op af brugere på internetforaet Reddit. Det skete angiveligt for at presse store kapitalfonde, der havde shortet aktien.

Gamestop og biografkæden AMC’s aktier blev hurtigt omdøbt til meme-aktier, og da luften gik af den ballon, søgte alles opmærksomhed i stedet mod de såkaldte NFT’er. Det samme gør Gamestop nu også, der har planer om at lancere en markedsplads for de hypede NFT’er.

Det skriver Wall Street Journal.

Planerne er en del af en større turnaround for Gamestop, der som fysisk kæde har svært ved at følge med det stigende marked for online-salg af computerspil. I Danmark lukkede og slukkede den sidste fysiske Gamestop-butik i 2020.

Ifølge Wall Street Journal, kommer Gamestop til at lancere et nyt forretningsben, der skal udvikle en markedsplads for de såkaldte non-fungible tokens, forkortet NFT. Samtidig er planen ligeledes, at der skal etableres partnerskaber inden for kryptovaluta. Alt sammen for at vende kerneforretningen mere væk fra salg af videospil.

Wall Street Journal skriver, at Gamestop har hyret mere end 20 personer til at drive det helt nye forretningsben, der skal være en online markedsplads med køb og salg af NFT’er til videospil. Det kunne være virtuelle avatar-outfits og våben.

Historien fra det amerikanske medie er blevet taget godt imod af investorerne. Gamestop-aktien steg mere end 20 pct. i handlen fredag. Det betyder, at aktien samlet set er faldet 6 pct. i starten af 2022, efter luften for alvor var gået af det store købsridt fra sidste år, hvor aktien nåede en stigning på 1600 pct., da den var på sit højeste. Aktien er dog stadig 673 pct. mere værd i dag end før Reddit-brugerne kastede sig over den.

NFT’er er et hurtigt voksende område. Den største og mest kendte markedsplads, OpenSea, er vurderet til 13,3 milliarder dollars, ifølge CNN. OpenSea har i øjeblikket meget få konkurrenter, men det kan meget vel ændre sig, hvis Gamestop kommer på markedet.

En NFT er et unikt virtuelt element, der ikke kan erstattes af noget andet. Hvis det skal sammenlignes så de fleste forstår det, så er princippet det samme, som hvis man er ejer af et unikt samlekort. Man kan sagtens bytte to almindelige samlekort, men hvis samlekortet er unikt, får man af gode grunde ikke det samme tilbage. NFT’er er blandt andet blevet solgt som rettighederne til digitale kunstværker, på trods af at flere af kunstværkerne lå frit tilgængelige på nettet.

Læs også
Top job