Tech

Ny Ringenes Herre-sæson kommer til at koste flere milliarder

Hvis budgettet holder, bliver første sæson af den nye Ringenes Herre-serie den dyreste tv-sæson, der nogensinde er lavet.

Den nye Ringenes Herre-serie kommer til at foregå længe før den tidsalder, vi kender fra filmene. Foto: Ole Lind. Foto: Ole Lind

Næsten 20 år efter at den sidste Ringenes Herre-film havde premiere, har streamingtjenesten Amazon Prime besluttet sig for at genoplive J.R.R. Tolkiens fantasy-succes – denne gang som serie.

Og første sæson har allerede kurs mod at blive den dyreste tv-sæson nogensinde.

Det skriver flere medier, herunder CNN.

Seriens første sæson, der bliver døbt ”The Lord of the Rings: The Rings of Power”, kommer til at koste mere end 3 mia. kr. at producere og bliver hermed den dyreste sæson, der nogensinde er lavet.

Indtil videre har fantasy-serien Game of Thrones haft rekorden som den dyreste serie nogensinde bl.a. med sin ottende og sidste sæson, der kostede lidt over en halv mia. kr. at producere.

Den nye Ringenes Herre-series historie kommer til at foregå tusindvis af år før begivenhederne i den oprindelige trilogi og kommer til at omhandle de 20 ringe, der blev nævnt i filmene, fortæller seriens skabere.

Idéen til genoplivningen af J.R.R. Tolkiens univers blev første gang luftet i 2017, og nu forventes det, at seriens første sæson er klar til at blive streamet på Amazon Prime allerede fra september i år.

Amazon Prime, der bl.a. tilbyder streaming af film og serier mod betaling, blev stiftet i 2002 og har aktuelt mere end 200 mio. abonnenter.

Læs også
Top job