Tech

Hvorfor vælger skandaleramte topledere den lange udvej?

3F, Berlingske Media og DanBred burde alle have handlet mere resolut, da der blev skabt tvivl om topledernes dømmekraft. Dét scenarie vil fylde mere fremover, vurderer ledelseseksperter.

I stedet for at trække sig før B.T.'s afsløring, valgte 3F's nu forhenværende formand, Per Christensen, at tage forskud på balladen med flere opslag på Facebook. Kort efter premieren på dokumentarserien "Sexisme bag skærmen" stod det klart, at Michael Dyrby var en af de anonymiserede chefer med en sexistisk adfærd på TV 2 i 2000'erne. "Man klamrer sig til et håb om, at der ikke kommer flere oplysninger frem, og at sagen, processen, derfor stopper," forklarer professor emeritus Steen Hildebrandt fra Aarhus Universitet om den lange afsked med skandaleramte topledere.

Per Christensen havde masser af tid til at forlade 3F ad bagdøren, før pressen begyndte at banke hårdt på fordøren hos fagforbundet.

Inden formiddagsavisen B.T. fredag aften i sidste uge bragte sin afsløring af formandens private dobbeltliv, vidste Per Christensen nemlig ganske udmærket, hvad der var på vej. ..

Læs også
Top job