Tech

Nordkorea forbundet med krypto-kup for milliarder i populært videospil

En statsstyret hackergruppe fra diktaturstaten Nordkorea forbindes nu med det millardstore krypto-kup på netværket, som understøtter det populære videospil Axie Infinity. Hackerne er angiveligt sluppet afsted med over 4 mia. kr. i kryptovaluta.

Artiklens øverste billede
Ifølge amerikanske myndigheder er en stor del af det nordkoreanske atom- og missilprogram finansieret via statsstyrede hackergruppe. (Photo by KCNA VIA KNS / AFP)

Over 4 mia. kr i kryptovaluta. Så meget formåede en hacker-gruppe at stjæle fra brugere på det populære videospil Axie Infinity i én enkelt hacking-aktion i slutningen af marts.

Spillet, som spilles af over 8 mio. mennesker, er baseret på at handle med digitale figurer for kryptovaluta og er derfor blevet kendt for at være en kilde til enorm indtjening for garvede spillere. Blandt andet har en 27-årig amerikaner tjent mere i spillet end i sit job i Goldman Sachs og sagde derfor op for at spille spillet på fuld tid.

Nu forbinder amerikanske myndigheder så det omfattende angreb med den nordkoreanske hackergruppe Lazarus-gruppen. Det skriver BBC.

»Gennem vores undersøgelser var vi i stand til at bekræfte, at Lazarus-gruppen og en række andre cyberaktører tilknyttet Nordkorea, er ansvarlige for tyveriet,« sagde FBI således i en erklæring torsdag.

Lazarus-gruppen blev for alvor kendt for omverden i 2014, da den i kølvandet på den kontroversielle amerikanske komediefilm ”The Interview”, som handler om to amerikanske journalister, der får til opgave at likvidere Nordkoreas diktator, formåede at hacke sig adgang til produktionsselskabet Sony Pictures arkiver og stjal blandt andet personlig data fra over 4.000 Sony-ansatte.

Lazarus-gruppen er ifølge amerikanske efterretninger styret af det nordkoreanske efterretnings-agentur og bruges i vidt omfang til at skaffe penge til det ellers meget fattige land - og dermed blandt andet også til at finansiere diktaturstatens atomprogram.

»USA er klar over, at Nordkorea i stigende grad har satset på ulovlige aktiviteter - herunder cyberkriminalitet - for at generere indtægter for dets masseødelæggelsesvåben og ballistiske missilprogrammer, mens det forsøger at undgå internationale sanktioner,« udtalte en talsmand for det amerikanske finansministerium til Reuters.

En amerikansk militærrapport fra 2020 konkluderede, at Nordkoreas hackingprogram blev oprettet i midten af 1990’erne og i dag er vokset til en 6.000 mand stor cyberkrigsførelsesenhed.

Hackerangrebet fandt sted i slut marts, men blev først opdaget en uge senere. Ifølge Bloomberg er angrebet et af de største krypto-røverier i verdenshistorien.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.