Flere og flere medarbejdere vil kræve ret til at arbejde hybridt
Andelen af medarbejdere, der arbejder mindst en dag om ugen hjemmefra vil stige yderligere, mens andelen, der kun sidder på hjemmekontoret falder. Det forudser analysehuset Gartner.
Minimum en dag om ugen på hjemmekontoret bliver virkeligheden for flere og flere med såkaldte videnjobs.
Faktisk vil hele 39 pct. af medarbejderne i den type jobs arbejde på den manér ved udgangen af 2023.
Det forudser analysehuset Gartner, der følger teknologiudviklingen tæt.
»Den hybride arbejdsmodel er ikke længere bare et frynsegode, men derimod en forventning hos medarbejderne,« skriver Ranjit Atwal, der er senior director analyst i Gartner.
Samtidig vil andelen af medarbejdere, der kun arbejder hjemmefra falde til blot 9 pct., hvilket tyder på, at flere og flere, ifølge analysehuset, vil forsøge søge at opnå det bedste af begge verdener og altså kombinere fleksibiliteten, roen på hjemmekontoret og samarbejdet på kontoret.
»Mange medarbejdere begyndte delvist at vende tilbage til kontorerne i løbet af 2022, men den hybride arbejdsmodel vil fortsat være fremtrædende i 2023 og fremover,« skriver Ranjit Atwal videre.
I Danmark har mange virksomheder allerede indrettet sig efter den fleksible arbejdsmodel. Det gælder blandt andet hos PFA, hvor man har omfavnet muligheden for hjemmearbejde og forsøgt at indrette kontorerne, så det lever op til en anden måde at arbejde på.
»Vi har aktivt givet lov til og rammer for, at man kan arbejde hjemme to dage om ugen. Det er der sikkert mange, der har, men det gjorde vi ret tidligt hos PFA. Det er velvidende, at fleksibilitet er et konkurrenceparameter for gode medarbejdere,« har Martin Vedelsby, der er it-direktør i PFA, tidligere udtalt til os her på Finans.