Tech
0

André Rogaczewski har solgt Netcompany to gange: Tjente selv over 500 mio. i 2016

Den succesfulde it-direktør var med til at bryde en 20-årig forbandelse for nylig. I 2016 steg hans egen formue med over 400 pct.

André Rogaczewski satser benhårdt på unge talenter, og det har givet pote for Netcompany, hvor han er medejer og administrerende direktør.

I januar nåede den fremadstormende it-virksomhed Netcompany en milepæl af de større. Faktisk brød virksomheden en slags forbandelse.

I 20 år var det nemlig ikke lykkedes en nystartet dansk virksomhed at bryde barrieren til at have 1.000 ansatte, men det kedelige mønster blev brudt af Netcompany dengang i januar.

Netcompany
  • Stiftet i 1999 af André Rogaczewski, Carsten Gomard og Christian Brylle. Året efter kommer Claus Jørgensen ind som partner og blev med tiden medejer i stedet for Christian Brylle.
  • Udvikler it-løsninger til erhvervslivet og den offentlige sektor, inden for blandt andet e-handel, sagsbehandling og business intelligence.
  • 1.100 ansatte. Forventer at øge antallet af ansatte i Danmark 140 i løbet af 2017.
  • Hovedkontor i København, samt kontorer i tre andre danske byer, Norge og Polen.
  • Solgt i 2006 af selskabets partnere til kapitalfonden Axcel, men i 2011 blev Netcompany solgt tilbage igen.
  • I december 2015 købte FSN Capital over halvdelen af Netcompany for 1,1 mia. kr. De tre partnere ejer stadig resten.

Netcompany har været en solstrålehistorie i dansk erhvervsliv og er de seneste år vokset voldsomt. Det har været med til at forgylde topfolkene i Netcompany, heriblandt medstifter og adm. direktør André Rogaczewski.

Et nyt regnskab fra hans personlige holdingselskab viser et kæmpe overskud efter skat på 543 mio. kr. André Rogaczewski har tjent pæne millionbeløb på selskabet gennem en årrække, men 2016-overskuddet er i en særklasse for sig.

Nøgletal i André Rogaczewski Holding ApS de seneste fem regnskabsår:

Mio. kr.20122013201420152016
Resultat efter skat312,49,627,6542,8
Egenkapital141,6108,7116,5131,5662,3

Derfor er egenkapitalen i selskabet da også steget med over 400 pct. til 662 mio. kr.

Takken skal formentligt gå til det salg af aktier i Netcompany, som André Rogaczewski og hans to partnere Carsten Gomard og Claus Jørgensen foretog til den norske kapitalfond FSN Capital i december 2015 for 1,1 mia. kr.

Kapitalfonden købte omkring halvdelen af aktierne i Netcompany, mens de tre hidtidige ejere beholdt resten af aktierne.

Det var i øvrigt anden gang, at André Rogaczewski og de to partnere havde solgt Netcompany. I 2006 købte kapitalfonden Axcel virksomheden, men fem år senere blev den solgt tilbage til de tidligere ejere, altså André Rogaczewski, Carsten Gomard og Claus Jørgensen.

Gennemsnitsalderen i Netcompany var i 2016 på 29 år, og nøglen til virksomhedens succes skal da også findes i unge og sultne medarbejdere. Størstedelen af de nyansatte kommer direkte fra en uddannelse og ind i Netcompany.

»De nyuddannede har masser af drivkraft, passion og sult. De lærer hurtigt, og samtidig kan vi præge dem til altid at levere til tiden og til budget. Det er det, vores kunder efterspørger,« sagde André Rogaczewski i januar 2016 til Finans.

Han fortalte, at Netcompany sådan set gerne vil ansætte flere medarbejdere, der er oppe i alderen.

»Men når folk har rundet en vis alder i it-branchen, er der ved at være langt mellem snapsene. Mange bliver for vanetænkende og har ikke længere den samme drivkraft. I stedet for at have sådan nogle typer ansat har vi valgt at skabe vores egen kultur med unge mennesker og derved opnå et højt niveau,« sagde it-direktøren.

BRANCHENYT
Læs også