Tech

Slut med kode: Ny iPhone kan genkende dit ansigt

Apple tester et nyt sikkerhedssystem, hvor du kan logge ind på din iPhone med dit ansigt - og godkende betalinger.

Apple skal være på vej med ansigtsgenkendelse til at afløse den nuværende teknologi med fingeraftryk. Den skulle blive klar til efteråret, når den nye iPhone sendes på markedet. Foto: Ng Han Guan

Apple arbejder på en ny smart genkendelsesteknik til den kommende iPhone. I stedet for at bruge kode eller dit fingeraftryk, vil telefonen kunne genkende dig ved at scanne dit ansigt.

Den nye "feature" skal efter planen komme på markedet sammen med den ventede nye iPhone senere i år, skriver Bloomberg.

Ansigtsgenkendelsen skal dels kunne låse din iPhone op, dels bruges ved betalinger, hvor der kræves autorisation og ved downloading af apps.

Bloomberg har sine oplysninger fra unavngivne Apple-folk, der ikke ønsker at blive identificeret, fordi udviklingen af teknologien stadig er i gang.

Den nye feature er drevet af 3D-teknologi. Desuden tester Apple også en teknologi, hvor telefonen kan scanne brugerens øje (iris-scanning) og dermed genkende telefonens ejer.

Angiveligt kan det nye system scanne et ansigt inden for nogle få hundrede millisekunder og dermed åbne telefonen lige så hurtigt eller hurtigere end de muligheder, der er tilgængelige i dag.

Ansigtsscanning skal øge sikkerheden, da der bliver testet på flere parametre end ved fingeraftrykket. Apple introducerede fingeraftryk i 2013 i forbindelse med sin iPhone 5s, skriver Bloomberg.

Læs også
Top job