Tech
0

Hackere kræver flere millioner i løsesum fra HBO

Efter stort hackerangreb afpresses det amerikanske tv-selskab HBO for millioner. Hvis ikke hackerne modtager betaling lægges fortroligt materiale online, truer de.

HBO oplevede et større hackerangreb i sidste uge, hvor hackerne slap af sted med serier og fortrolig virksomhedsdata. Foto: HBO PR

I sidste uge oplevede det amerikanske tv-selskab HBO et stort hackerangreb, hvor det lykkedes gerningsmænd at stjæle flere ikke-udgivede episoder fra forskellige tv-serier og manuskripter.

En del af materialet fra internet-tyveriet blev hurtigt udgivet online af forbryderne, men hackerne havde åbenbart stjålet mere data fra tv-selskabet end først antaget.

For mandag blev endnu flere filer lagt online, mens hackerne samtidig afslørede et motiv for deres forbrydelse: Afpresning.

»Vores krav er klart og ikke til forhandling. Vi vil have XXXX dollars for at stoppe med at sprede jeres data,« skriver hackerne i en video vedhæftet til de stjålne onlinefiler til HBO, ifølge det amerikanske tech-magasin Wired.

Videoen er fem minutter lang og består af en sort baggrund, hvor en nedrullende hvid tekst stiller sine krav, mens soundtracket fra tv-selskabets store hitserie Games of Thrones lyder i baggrunden.

Hackerne kræver en løsesum svarende til seks måneders løn, da de vurderer, at det har taget seks måneder at hacke HBO. De påstår samtidig, at de tjener mellem 12 og 15 mio. dollars om året på at afpresse diverse organisationer. Flere amerikanske medier har derfor regnet sig frem til at løsesummen ender på 6 mio. dollars (ca. 38 mio. kr.). HBO ønsker ikke at kommentere på summen.

Hackerne, der kalder sig selv for "Mr. Smith", skriver, at de har stjålet 1,5 terabites fra tv-selskabet, som består af tv-serier og fortrolig virksomhedsdata, der også gælder e-mails. Hvis de ikke modtager det ønskede beløb, vil de uploade det hele på nettet, truer de.

»Hvis vi uploader filerne, vil det blive jeres værste mareridt, så træf en fornuftig beslutning,« skriver "Mr. Smith" afslutningsvist i videoen. 

Desuden pointerer filkidnapperne, at de kun vil forhandle med HBO's direktør Richard Plepler direkte, og de kun vil sende ét brev til, der vil indeholde anvisninger til, hvorledes tv-stationen skal betale løsesummen.  

Gruppen skriver også, at det er 17. gang, at de hacker en større virksomhed, og de påstår, at kun tre virksomheder har undladt at betale.

HBO udtaler til Wired, at de havde forventet, at hackerne ville lægge mere materiale online. Selskabet mener ikke, at deres e-mail-system som helhed er blevet hacket, men kan fortælle, at der arbejdes døgnet rundt på at komme til bunds i sagen. HBO vil ikke kommentere på hackernes krav.

BRANCHENYT
Læs også