Tech

Kinas svar på Mobilepay satser på Danmark

Verdens største betalingstjeneste bekræfter nu, at den for alvor indtager Danmark. Og den har et ambitiøst mål om udbredelse.

Med 520 mio. brugere er Alipay verdens største betalingstjeneste. Foto: Imaginechina via AP Images

Den kinesiske mobilbetalings-gigant Alipay, der har over en halv mia. brugere, rammer nu en række danske butikker.

Efter flere ugers rygter om Alipays indtog på det danske marked har Alipay inviteret pressen til et såkaldt lancerings-event den 23. oktober. I invitationen skriver Alipay, der er ejet af den kinesiske Alibaba-koncernen, at man nu lancerer sin service i Danmark.

Kenneth Sørensen, salgschef i Apay Nordic, oplyser til Finans, at Alipay bl.a. bliver rullet ud i det københavnske stormagasin Illum. Og man er i kontakt med »flere andre store spillere,« lyder det. Målet er, at samtlige butikker, spisesteder og hoteller i Københavns indre by skal have Alipay.

Adm. direktør i Illum, Jeanette Aaen, bekræfter over for Finans, at stormagasinet har lavet en aftale med Alipay.

»Alipay er verdens største betalingsformidler, og derfor er det naturligt for os at introducere det i Illum. Kineserne er desuden Illums største udenlandske kundegruppe, så når Alipay er deres foretrukne betalingssystem, skal vi naturligvis modtage dette,« siger hun.

Alipay, der groft sagt er en kinesisk pendant til Mobilepay, fungerer ved hjælp af QR-koder. Betaling sker ved, at ekspedienten i den pågældende butik scanner en QR-kode på brugerens mobiltelefon.

Også Skt. Petri Hotel i København vil nu tilbyde betalingsløsningen.

»Vi gør det for at imødekomme vores kinesiske gæster, der har Alipay som foretrukken betalingsform. Samtidig er det en håndsrækning til at byde endnu flere kinesiske gæster velkomne,« siger hoteldirektør Jesper Stubgaard.

To smykkebutikker i København, House of Amber og Stenstrups Jewellery, har i nogle få uger allerede tilbudt Alipay til sine kunder. Cimple Marketing stod for lanceringen.

Alipays fremstød i Danmark sker, efter at Apple tidligere på året meldte ud, at man går ind på det danske betalingsmarked med betalingsløsningen Apple Pay.

I Kina er Alipay en af de mest brugte betalingsløsninger. Derfor er det særligt de mange kinesiske turister, der er i søgelyset, når Alipay nu ruller sin betalingstjeneste ud i Danmark.

BRANCHENYT
Læs også