Weekend

Veganerens vinteropskrifter: Paprikagryde uden gris og brownie uden smør

Det kan sagtens lade sig gøre at snige lidt ekstra grøntsager ind på middagsbordet med disse velkendte, men 100 pct. plantebaserede retter – selv i desserten.

Johanne Moesgaard har måttet tænke i nye baner for at tilpasse sin veganske livsstil til en travl hverdag, hvor hun også kan nyde sine gamle livretter i en ny, kødfri version.  Foto: PR

At leve den veganske livsstil betyder, at jeg ikke spiser dyr eller andre animalske produkter. Det betyder også, at jeg ikke går i læder, uld og pels, og at mine skønhedsprodukter ikke er testet på dyr. Jeg traf beslutningen om at leve vegansk af etiske årsager – på grund af dyrene. Ikke fordi jeg hadede smagen af ost og bacon, men fordi jeg ikke kunne forsvare at støtte kød-, ægge- og mælkeindustrien.

Valget om at blive veganer betyder helt klare fravalg, men for mig har det i den grad også betydet tilvalg i form af en masse grøntsager. Før jeg blev veganer, fik jeg nemlig slet ikke nok grønt indenbords, og jeg har mærket positive forandringer på min krop, efter jeg har skiftet til en plantebaseret kost. Den grønne livsstil har tvunget mig til at tænke i nye baner, når det gælder madlavning. Både når det kommer til at lave veganske udgaver af nogle af de gode gamle klassikere, men mest af alt når der skal findes på helt nye livretter og hverdagsretter til de travle dage...

Læs også