Weekend

Portræt: Wozniacki har fuldbyrdet karrieredrøm

For halvandet år siden var Caroline Wozniacki i stor krise. Lørdag gik grand slam-drømmen i opfyldelse.

- Jeg elsker at spille tennis. Det er smadder sjovt. Jeg tror slet ikke, at jeg nogensinde kan stoppe. Jeg vil være nummer ét i verden og vinde alle grand slam-turneringerne, sagde Caroline Wozniacki som 12-årig i 2002 til tv.

Allerede dengang blev den unge piges ord efterfulgt af det smil, hun siden hen er blevet kendt for.

I 2010 opnåede hun første del af drømmen, da hun strøg til tops på verdensranglisten i en alder af bare 20 år.

Med den enorme fremgang in mente lignede det blot et spørgsmål om tid, førend den første grand slam-titel ville lande.

Det skete bare ikke.

Allerede i 2009 havde hun været i finalen i US Open, som dog blev tabt til belgieren Kim Clijsters. Men den unge danskers præstation gav store løfter.

Hun var kun kortvarigt væk fra førstepladsen, inden hun fra februar 2011 til januar 2012 sad 49 uger i træk på ranglistetronen.

WTA-titlerne tikkede løbende ind på meritlisten, men grand slam-triumfen udeblev.

I løbet af 2012 begyndte det dog at knibe med resultaterne, og det gav nogle ujævne år med svingende formkurver, skader og et knæk i kærlighedslivet.

Wozniacki havde siden 2011 dannet par med golfstjernen Rory McIlroy, men da bryllupsinvitationerne blev sendt ud i foråret 2014, fik nordireren kolde fødder.

Han brød med danskeren.

Der var stor uro omkring Caroline Wozniacki i periode, hvor spillet på banen heller ikke fungerede på tidligere tiders niveau.

Desto mere imponerende var det, at hun i september måneds US Open samme år rejste sig og nåede helt til finalen igen.

På den anden side af nettet stod imidlertid dette årtusinds klart bedste kvindelige tennisspiller, Serena Williams, og Wozniackis drøm om en grand slam-titel blev udskudt nok engang.

En ny nedtur med skader og formsvigt ramte den danske tennisstjerne, og det hele kulminerede i august 2016, hvor hun var røget ned som nummer 74 i verden.

Langt fra drømmen om toppen af verdensranglisten og de store triumfer.

Men Wozniacki er en fighter. Det viste hun allerede med de 30 ugentlige træningstimer i en alder af 13 år, og det har hun bevist flere gange karrieren.

- Jeg vil lykkes, sagde Wozniacki allerede som 15-årig.

Det skulle komme til at holde stik.

I slutningen af 2016 fandt hun igen noget, der lignede sit topniveau, og i 2017 var hun tilbage som den topspiller, Danmark for alvor fik øjnene op for et lille årti tidligere.

Samtidig blomstrede det også på privatfronten, hvor Wozniacki fandt sammen med den nu pensionerede NBA-spiller David Lee.

Ganske vist blev en god håndfuld WTA-finaler tabt i første halvdel af 2017, men hun sluttede året med to turneringssejre - den sidste i sæsonfinalen, hvor hun for første gang nogensinde slog Venus Williams.

Troen på en grand slam-triumf og et stort 2018 var atter vakt til live.

Hun nåede finalen ved WTA-turneringen i Auckland i begyndelsen af januar.

Den blev tabt, men lørdag blev fokus på tabte finaler og ufuldendte drømme begravet.

27-årige Caroline Wozniacki vandt Australian Open med en finalesejr over Simona Halep.

Og sløjfen på drømmen kunne nærmest ikke bindes smukkere. For som bonus er danskeren atter tilbage som nummer ét i verden efter seks års fravær fra tronen.

Læs også