Weekend

Vidunderlig kærlighedserklæring til film og fisk

Mexicanske Guillermo del Toro giver sin helt egen forelskede hyldest til filmhistorien og grænseløs romantik i et visuelt sprog så sprudlende og sikkert, at man kun kan forføres.

Guillermo del Toro er et af amerikansk films store, kreative legebørn, der kombinerer et solidt genrekendskab med en frit fabulerende evne til at bygge og fremvise filmiske universer. Peter Jackson viste vejen med sin snart 20 år gamle trilogi baseret på J.R.R. Tolkiens ”Ringenes herre”-romaner, men del Toro demonstrerede i samme periode et tilsvarende talent under opbygning. Efter hans gyserfilm ”Mimic” blev maltrakteret i mødet med Harvey Weinsteins Miramax, fik han efterhånden mere selvstændigt råderum og blev den personlige afsender af de to film om superhelten Hellboy og ikke mindst den mexicanske ”Pans labyrint”, der fik stor og velfortjent opmærksomhed.

I den premiereaktuelle ”The Shape of Water” kulminerer del Toros mange personlige træk – og han er en vaskeægte auteur i sit udtryk og emnevalg – i en mere voksen og personlig fortælling med den stumme rengøringsdame Elisa, der hver nat møder til kost og spand på et tophemmeligt forskningslaboratorium, i centrum...

Læs også
Top job