Weekend

En fis i en hornlygte

Jakob Jakobsens meget omtalte ”Dødsfald” udstilles på Charlottenborg. Det er bestemt ikke stor kunst.

Jakob Jakobsens ”Dødsfald” udgøres af 20 A4-ark, hvorpå der f.eks. står ”Lars Løkke Rasmussen er død”, ”Henrik Sass Larsen er død”, Villy Søvndal er død”. Det har skabt masser af debat, at Københavns Kommune har købt kunstværket for 10.000 kr. Uddrag af "Dødsfald".

Det har været sommerens mest omtalte kunstværk. Jakob Jakobsens ”Dødsfald” udgøres af 20 A4-ark, hvorpå der står ”Lars Løkke Rasmussen er død”, ”Henrik Sass Larsen er død”, ”Villy Søvndal er død”, ”Ole Sohn er død” osv., så i alt 20 nulevende politikere nævnes. Værket er blevet købt af Københavns Kommunes Billedkunstudvalg for 10.000 kr.

Reaktionerne har været voldsomme. Socialdemokratiets Dan Jørgensen mente, det var ubehageligt, at konkrete politikere udsættes for noget, der ligner dødstrusler. Andre syntes, at beløbet var alt for stort for en kommune, som burde bruge pengene på noget andet. Nationalkonservative bloggere ser det som et eksempel på kunstens forfald i den vestlige verden, mens den modsatte fløj, deriblandt Charlottenborgs direktør, Michael Thouber, har rost værket i begejstrede vendinger...

BRANCHENYT
Læs også