Weekend

Lone Hørslevs nye digtsamling er et vidnesbyrd fra den digitale virkelighed anno 2018

Datafobi: Lone Hørslevs nye digtsamling er en digtsamling om helt ordinære menneskers kvababbelser. Dem er der ikke så få af i en verden af ekstraordinær teknologi.

Lone Hørslevs ”Dagene er data” er en bog om, hvordan det føles at leve som et helt ordinært individ i en verden af ekstraordinær teknologi.  Foto: Mike Højgaard

I de gode gamle dage, da internettet vandt indpas i de danske hjem, var computerskærmen først og fremmest noget, man kiggede på. I dag ved vi, at skærmen også kigger tilbage. Google, Facebook og de andre tech-giganter registrerer dine likes og de hjemmesider, du besøger. De følger, hvor i verden du befinder dig, og i hvilke forretninger du gør dine indkøb, ja, måske lytter de også med, når du med telefonens mikrofon i din lomme vender fortrolige emner med dine nærmeste. Det hele er lagret i hengemte servere fordelt over hele kloden. Dit liv er kvantificeret i nul- og ettaller. ”Alt er data”, som Lone Hørslev skriver i sin nye digtsamling og fortsætter:

”dette digt er data, dagene er data og dagen./ Dagen i dag, som er fyldt med sekunder, og/ drømmene. Dig og duerne på Toftegårds Plads/ Den dejlige himmel her/ hen over Valby og duften fra bageren er data. Dødeligheden/ det menneskelige vilkår er data og/ dystopierne, duerne og Dropbox.”..

Læs også
Top job