Weekend

Brixtoftes datter: »Jeg var bange for at slå ham ihjel – derfor tav jeg. Indtil nu«

Marie Brixtofte er i gang med et opgør. Med sin fars alkoholmisbrug. Og med Venstres politik, som hun mener får hendes far til at vende sig i graven. Men vil hendes bog også få ham til at rotere dernede?

Marie Brixtofte indskriver sig i rækken af børn af kendte såsom Sebastian Klein og Pusle Helmuth, der skriver bøger om deres barndom. Selv er hun ikke i tvivl om,  at Brixtofte ville have takket nej, havde hun spurgt om lov. Foto: Stine Bidstrup Marie Brixtofte så ikke sin far i de sidste tre måneder op til hans død.  Hun ønskede at beskytte sin familie og sig selv mod smerten ved at se ham gå til.  Foto: Stine Bidstrup »Vi har hver især ret til vores virkelighed – så længe vi ikke krænker,« siger Marie Brixtofte, der med sin bog forsøger at give stemme til børn af alkoholikere. 
Foto: Stine Bidstrup.

Det regner indenfor i Marie Brixtoftes køkken, men ikke gennem taget. Lyden af faldende regndråber kommer fra mobiltelefonen på spisebordet.

Hun har en mobil-app med en gnavent udseende ugle på, der afspiller regn, torden eller bølgeskvulp. Hver aften lytter hun til regndråberne i stedet for at lytte efter alt det, hun er bange for. Hun har tændt den nu. ..

Læs også