Weekend

Elbilen, der imponerer med lang rækkevidde og god plads

En rummelig elbil med masser af udstyr og ikke mindst en imponerende rækkevidde er ikke hverdagskost, men Kia e-Niro leverer varen.

Den nye Kia e-Niro er ikke nogen specielt opsigtsvækkende elbil, men den har en imponerende lang rækkevidde. Foto: Christian Schacht Interiøret er noget konservativt stylet, og skærmen i midten sætter ingen nye standarder. Foto: Christian Schacht Inde i bilen er der fornuftig plads til fem, og dermed er e-Niro væsentlig større end Hyundai Kona Electric. Foto: Christian Schacht Drejehjulet til kørsel frem, tilbage eller parkering fungerer bedre end i Hyundai, hvor der er knapper. Foto: Christian Schacht Kia e-Niro kan lade med op til 100 kW, men dem er der ikke mange af herhjemme. På en lader med 50 kW tager det en time at komme fra 3 pct. til 80 pct. Kia e-Niro er en bedre bil end Hyundai Kona Electric, der har samme rækkevidde. Det skyldes især, at den er større og mere komfortabel, men også mere gedigen. Foto: Christian Schacht

Ud over spændingen om, hvor langt elbilen når på en opladning, er der ikke meget oprivende over at sidde bag rattet under en rækkeviddetest. Bortset fra en god kop kaffe, en lydbog eller bare, hvad jeg nu finder på.

På det seneste er det dog blevet værre, for de nye elbiler har virkelig fundet gnisten, og med enorme batterier kører de endnu længere end tidligere, før det er tid til at finde en ladestander. Tiden bag rattet er blevet lang. ..

BRANCHENYT
Læs også