Weekend

Captain Marvel hedder heltinden, og hun gør sig ikke lækker for ”det mandlige blik”

At Marvel har lavet sin første superheltefilm med en kvindelig hovedrolle, er historisk. Og hun er historisk i mere end en forstand, fortæller eksperter.

Brie Larson i rollen som Captain Marvel. Foto: Marvel/Disney Ms. Marvel, som hun blev fremstillet i tegneserierne i 2006. Foto: Marvel Comics Efter i mange år at have heddet Mr. Marvel skiftede hun navn til Captain Marvel i 2012. I Marvels nye tegneseriehæfter, skrevet af Kelly Sue DeConnick og tegnet af Jamie McKelvie, har hun fået en mere praktisk kampdragt på, der er mindre seksualiseret end tidligere, og som skal reflektere hendes militærbaggrund. Foto: Marvel Forside til Ms. Marvel-tegneseriehæfte. Sådan så heltinden ud i 1977-1979.

I mere end et årti har Marvel og Disneys superhelteunivers (MCU) spyttet den ene storsælgende blockbusterfilm ud efter den anden med Thor, Dr. Strange, Hulk, Spiderman, Ant Man, Iron Man, Captain America og … ja, faktisk kræver det på det nærmeste superkræfter at huske alle heltenes navne, men sikkert er det, at alle hovedrolleindehaverne har været mænd.

Først efter 20 film lanceres den første film med en superheltinde i hovedrollen, spillet af den 29-årige blonde amerikaner Brie Larson. ..

BRANCHENYT
Læs også