Weekend

Test af noise cancelling hovedtelefoner

Støjreduktion er ikke længere noget, du kun får i de dyreste hovedtelefoner. Udvalget af støjknusende modeller er vokset markant det seneste år.

Artiklens øverste billede
Noise cancelling hovedtelefoner fra B&O, Marshall, Sony, Panansonic, Skullcandy og Plantronics. Fotos: PR

Har du først en gang taget en flyrejse med støjreducerende hovedtelefoner på ørerne, er det svært at undvære den velsignede stilhed, de kan frembringe. Selvom jetmotorer brager derudad, og din sidemand snorker som en hest, er der dejlig ro til musik eller podcasts. På den travle arbejdsplads med åbne kontorer kan et noise cancelling headset også blokere snak og larm, så man kan koncentrere sig om arbejdet.

Tidligere var støjreduktion en luksus, man kun fik i dyrere headsets, men funktionaliteten er begyndt at snige sig ind i flere og flere hovedtelefoner, også de billigere af slagsen. Vi har kigget
nærmere på de seks mest interessante, som er lanceret over det seneste år for at se, hvor forskellen ligger. Da priserne er så forskellige giver det ikke mening med en testvinder. I stedet har vi valgt at uddele en “anbefaler” og en “bedste køb”.

Sort og simpelt

Hvad der end måtte være af forskel i kvalitet og funktioner, er én ting fælles for de testede headsets: et simpelt og overvejende sort design. Selv Skullcandy, som er kendt for hovedtelefoner i vilde, højtråbende designs har gemt det karakteristiske dødningehoved godt væk og er hoppet med på den afdæmpede stil. Sony og Plantronics har valgt at lege med nuancer af bronze – med diskutabelt resultat – mens Marshall har det klassiske guldlogo på siden. Ellers taler vi sort og stilrent over hele linjen.

Nogle af modellerne fås i andre farvevarianter, men det er den konservative sorte, man har valgt at prioritere. Forklaringen er formentlig, at hovedtelefonerne rettes mod et modent publikum, der ønsker et no-nonsense-headset til forretningsrejsen.

Læs også: Plantronics Backbeat Fit 2100: Perfekt til træning

Prisforskellen taget i betragtning, er det ikke så underligt, at der er forskel i byggekvalitet. Den er dog ikke så stor, som man skulle tro. Ligesom producenterne synes enige om, at sort og simpelt er vejen frem, synes de tilsyneladende, at plast og kunststof er helt fint. Det er ikke ekstravagan-te materialer, men det gør headsettene lette og oftest behagelige at bære.

Som eneste on-ear-headset i testen sidder Marshall løst, men grundlæggende er komforten fin over hele linjen, omend vores store ører havde det bedst med Sony, Panasonic og B&O.

Sidstnævnte er klart de dyreste, men også de eneste med ørekopper af ægte læder. Det er et afsindig lækkert headset, der giver ørerne luft til at ånde og oser af overskud og kvalitet.

Bredt udvalg af funktioner

Stik til strøm og lyd er placeret i siderne, og her finder man typisk også knapper til betjening. Plantronics har dem dog på ørekoppen, mens Sony og B&O kan styres ved at lade en finger glide over de touchfølsomme overflader. Disse to headsets er i øvrigt også de eneste med USB-C til opladning. De andre har det gamle microUSB-stik. Batterilevetiden ligger omkring de 20 timer, dog er Sony helt oppe på 30. Flere af headsettene tilbyder turboopladning.

Læs også: Sony WF-SP900: Kabelfrit i svømmehallen

Foruden støjreduktion er en transparency-funktion, der lukker lyd ind, så man eksempelvis kan orientere sig i trafikken, tilgængelig på de fleste testmodeller, og nogle har endda adgang til stemmestyrede assistenter som Siri og Google Assistant. Mulighed for at foretage opkald er en standardfunktion, man finder hos dem alle. Plantronics og Skull-candy kan lokalisere hovedtelefonen, hvis den bliver væk.

Avanceret støjredukton

Støjreduktion er ikke længere bare støjreduktion. De fleste deltagere i testen har op til flere niveauer af støjdæmpning. De tre fra Sony, B&O og Plantronics ledsages af en smartphone-app, hvor du kan tilpasse indstillingerne. Mest avanceret hos Sony, der ligefrem kan scanne dine ører og måle lufttrykket i flykabinen for at optimere støjdæmpningen.

Det er da også denne hovedtelefon, der leverer klart den bedste støjreduktion. At slå ANC til føles nærmest som at få propper i ørerne, så godt lukkes der af for omgivelserne. I langt højere grad end andre i testen er Sony også i stand til at lukke stemmer og andre højfrekvente lyde ude.

Tættest på kommer Venue, der kun har én indstilling, men til gengæld en yderst effektiv en. B&O giver en jævnt god støjdæmpning uden at overrumple. Det samme kan siges om Marshalls samt Panasonics headsets, som har tre ANC-modes. Svagest er den hos Plantronics, der også har en lille smule støj i baggrunden, når en af de to tilgængelige ANC-modes er slået til.

Stor forskel i lydkvalitet

Til gengæld lyder Plantronics’ headset rigtig fint. Vi vil ligeså gerne lytte på dette som det væsentligt dyrere fra Panasonic. Venue lyder en smule indelukket, mens Marshalls hørebøffer har en sprød og engagerende lyd. B&O leverer flot, ren hi-fi-lyd med masser af overskud til de finere finesser.

Det er dog Sony, der hiver stikket hjem på lydkvaliteten. Headsettet når godt ud i hele spektret, med flot punch og masser af luft til detaljerne. Vi har sjældent hørt så lækker lyd i denne prisklasse. Der er mulighed for at gå i dybden med lydindstillingerne via appen, men headsettet kan også indstilles til automatisk at justere dem efter din lyttesituation. WH-1000MXM3 er på alle måder et overlegent noise cancelling headset.

Artiklen er publiceret i samarbejde med altomdata.dk

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.