Weekend

»Begrebet ”hjernetræning” er desværre blevet misbrugt en hel del de seneste år«

Den norske hjerneforsker Kaja Nordengen er træt af spiludviklere og hjernetræning-apps, som lover mere, end de kan holde. Man behøver ikke at betale en månedlig abonnementsudgift for at have en sund hjerne, siger hun.

Kaja Nordengen vælger gerne den smalleste bås, når hun skal parkere bilen. Det er besværligt, men virker som gymnastik for hjernen, siger hun. Foto: Dan P. Neegaard Kaja Nordengen (31) hjerneforsker og lege med spesialisering i nevrologi ved Akershus universitetssykehus (Ahus). Forsker på demens. Foto: Dan P. Neegaard Kaja Nordengen (30) Hjerneforsker og lege med spesialisering i nevrologi ved Akershus universitetssykehus (Ahus). Forsker på demens. Foto: Dan P. Neegaard Den norske skakverdensmester Magnus Carlsen fylder 25 år på mandag d. 30. november. (Artur Lebedev/AP/POLFOTO/arkiv)

Kaja Nordengens hjerne må være gjort af et særligt stof, for hun er bare 31 år og kan allerede kalde sig læge med en doktorgrad i neurologi, forfatter til to bøger, taler ved en TED Talk og mor til to børn.

Den yngste af hendes børn er kun lidt over en uge gammel, så vi aftaler, at interviewet skal finde sted, mens den lille sover til middag – og med det forbehold, at hjerneforskeren ikke skal tøve med at smække telefonrøret på, skulle det knitre i babyalarmen...

BRANCHENYT
Læs også