Weekend

Opel klar med ny høj plug-in hybrid

Grandland X Hybrid4 bliver den første opladningshybrid fra Opel med PSA-teknologi. Den klarer 50 km på ren el.

Den nye Opel Grandland X Hybrid4 kan køre 50 km på en opladning, og den kan lades op på 50 minutter. Foto: Opel Føreren kan sætte bilen op i fire indstillinger, der strækker sig fra ren eldrift til hybridkørsel, firehjulstræk og sport. Foto: Opel Fremfærden styres med en lille joystickagtig gearvælger som i søstermodellen Peugeot 3008, der også kommer som opladningshybrid. Foto: Opel

Efter lang tids tilløb kommer Opel nu også med på bølgen af plug-in hybrider i den nyeste generation. Det sker med den høje Grandland X Hybrid4.

Den firehjulstrukne bil er udstyret med en 1,6 liters turboladet benzinmotor på 200 hk, der spiller sammen med to elmotorer, hvilket giver en samlet systemeffekt på 300 hk.

Batteriet er på 13,2 kWh. Med dette fuldt opladet kan bilen klare 50 km på ren strøm efter WLTP-normen. Det er værdier, som matcher søstermodellen Peugeot 3008, der kommer med samme teknologi. Peugeot 3008 lanceres også i en rent forhjulstrukken version, men Opel har ikke nævnet noget om en sådan endnu.

Glidende kørsel

Grandland X Hybrid4 kan fås med mulighed for to typer indbyggede ladere, som er på henholdsvis 3,3 kW og 6,6 kW. Med den største kan batteriet lades op på en time og 50 minutter. Ifølge undersøgelser, som Opel henviser til, kører 80 pct. af tyske bilister under 50 km til hverdag.

Det betyder, at mange vil kunne køre til og fra jobbet udelukkende på strøm. Grandland X Hybrid4 byder også på mulighed for ”One Pedal Driving”, som vi også ser i flere elbiler. Det betyder, at du kan motorbremse og dermed regenerere på batteriet trinløst og på den måde glide mere gelinde gennem byens trafik. Det giver flere muligheder frem for at have tre-fire gear til regenerering.

Flere el-modeller

Føreren kan vælge mellem fire opsætningsmuligheder. Det er ren eldrift, hybrid, hvor bilen vælger selv efter forholdene, AWD-firehjulstræk og sport.

De foreløbige tal for bilens forbrug hedder 45,5 km/l. Det er dog efter den noget teoretiske skala for plug-in hybrider.

Den nye plug-in hybrid følges af flere Opel-modeller med eldrift. Den første bliver næste generation af miniklassemodellen Corsa, som lanceres senere på året. Den kommer som ren elbil, ligesom søstermodellen Peugeot 208. Senere følger bl.a. en ny elektrisk Zafira Life MPV og en elektrisk Mokka X SUV. Opel kommer også med en el-version af varevognen Vivaro.

Grandland X Hybrid4 introduceres på markedet i starten af 2020. Danske priser eller oplysninger om udstyr kendes ikke.

BRANCHENYT
Læs også