Weekend

»7 milliarder mennesker ved ikke, hvorfor de er en truet art. Jeg ved hvorfor«

Den engelske modeskaber Vivienne Westwood mener, at hun har opskriften på, hvordan vi både skal redde os selv og planeten.

Vivienne Westwood er en legende inden for mode. Hun er ligeledes en glødende miljøaktivist, som holdt en særdeles velbesøgt talk på Heartland-festivalen.  
Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix Hele 2.500 mennesker var kommet for at høre budskaberne fra den engelske designer.
Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix Køb gode ting, som holder længere, lyder opfordringen fra Vivienne Westwood, der var iført disse støvler på Fyn.
Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

»Jeg er antiestablishment,« sagde Vivienne Westwood, mens hun lænede sig tilbage i en velpolstret stol på Egeskov Slot. Westwoods mand, Andreas, der sad ved siden af hende under hele interviewet, tilsyneladende uinteresseret i, hvad der foregik, hældte et glas juice op til hende. Fra en glaskande; for guds skyld ikke fra en plastikflaske. Det vender vi tilbage til.

Vi havde fået det gule rum til interviewet på det fynske slot. Ind på selve slottet kommer kun dem, der er blevet kulturelt adlet ved at blive inviteret til at optræde på Heartland. Det er smukt og højtideligt og sandsynligvis vældigt flatterende for en artist, kunstner eller aktivist at blive inviteret indenfor i en vaskeægte grevefamilies hjem. ..

BRANCHENYT
Læs også