Weekend

En verden uden The Beatles: Danny Boyle har lavet et eventyr om kærlighed og verdens bedste sangskrivere med ”Yesterday”

Det er frygteligt at tænke sig en verden uden The Beatles' musik. Heldigvis er filmen om netop dette tænkte mareridt en charmerende og komisk drøm af en film.

Forestil dig, at The Beatles aldrig havde eksisteret. Nej, vel? Det er umuligt at tænke sig en verden uden sange som ”Let It Be”, ”Yesterday”, ”Here Comes the Sun”, ”The Long and Winding Road”, ”Hey Jude”, ”Something”; man kunne blive ved, listen er næsten uendelig. Og det bliver den unge musiker Jacks store held, for han får succes som fortolker af alle de ikoniske sange i Danny Boyles eventyr ”Yesterday”.

Der er bare det lille tvist, at i den alternative virkelighed, der pludselig er opstået efter et verdensomspændende blackout, har The Beatles faktisk aldrig eksisteret. Det er kun Jack, der kan huske deres sange. Og når han synger dem, tror folk omkring ham, at han selv har skrevet dem. Derfor bliver han udråbt som den nye helt store sangskriver, og før han har fået set sig om, er han gået fra deltidsansat på et lager om dagen og pubmusiker om aftenen til opvarmningsartist for Ed Sheeran, en af Englands største nulevende singer-songwriters. Han er faktisk så god, at Ed Sheeran i en af filmens mange morsomme scener helt nedtrykt udbryder, at Jack er Mozart, og han, Sheeran, er hans Salieri. ..

BRANCHENYT
Læs også