Weekend

Øllet trives, men pubben har det svært

Hver uge drejer mindst 13 pubber nøglen om i Storbritannien. Godt 8000 pubber er lukket over de sidste 20 år. Det skorter selvsagt ikke på dommedagsscenarier og uro på vegne af et meget elsket britisk ikon og landemærke. Men det er ikke kun dårlige nyheder. Vi har kigget på den livlige ølscene i London og bag om tallene på “den store pubdød”. For der gemmer sig mange historier bag lukningerne, som også er ulige fordelt.

Historien er til at føle på i den 400 år gamle Pub Prospect of Whitby, der har haft mange kendte besøgende som fx Charles Dickens. Foto: Ulf Svane.

De fantastiske neonskilte glimter som uventede juveler langt ude i et industrikvarter i det nordøstlige London. Jagten på byens nye øl-trends har ført mig til Gods Own Junkyard, som samlingen af kunstnerisk neon hedder. For lige ved siden af bor mikrobryggeriet Wild Card Brewery. Øllet serveres i weekenden i deres Barrel Store og udendørs i en fælles gård. Her er gourmetpizza og velsmagende street food – nogle gange tilsat live musik og pop-up-biograf. Børn og kæledyr er velkomne. Alkoholfri drinks fås selvfølgelig, og naboen Mother’s Ruin-destilleriet serverer interessante gin cocktails. Nogle af de Instagram-venlige neonskilte har medvirket i film som ”Eyes Wide Shut” og ”Batman”. De er skabt af den nu afdøde “neon-mand” Chris Bracey, og samlingen er med til at give kvarteret sit boheme-agtige præg.

Stedet er typisk for Londons nyere ølscene. For en del af øllet er simpelthen flyttet ud af pubben og ind i langt mere festivalagtige og foranderlige omgivelser som her i bydelen Walthamstow...

Læs også