Weekend

»Jeg er stensikker på, at mit mindreværd er intakt«

Skuespiller Claes Bang har opnået stjernestatus med roller i internationale prestige-projekter på film og tv. Han stortrives med efterspørgslen, ikke mindst fordi han har fået en tiltrængt pause fra angsten for, hvem han er, hvis han ikke præsterer.

Skuespiller Claes Bangs internationale gennembrud kom relativt sent i hans karriere. Men han har i øjeblikket masser at se til. Det gælder bl.a. hovedrollen i den kommende Netflix-serie "Dracula".  Og så har han lige optaget en film sammen med bl.a. Rolling Stone's Mick Jagger. Skuespiller Claes Bang har i øjeblikket stor international succes. Det har betydet, at han har været rigtig meget væk fra Danmark – og lejligheden på Østerbro i København. Claes Bang er kravlet op på taget af den fem etagers høje bygning, som hans studio ligger i. Han er ikke meget for det, for han lider lidt af højdeskræk, selv om karrieren synes at stige mod nye højder. Skuespiller Claes Bang. »De seneste tre år har for mig rent indholdsmæssigt, i forhold til rigtig at bruge mig selv som skuespiller, repræsenteret det samme som de 30 år, der gik forud,« fortæller Claes Bang. Skuespiller Claes Bang. Skuespiller Claes Bang. Skuespiller Claes Bang.

»Jeg kan stadig føle, at jeg ikke gælder, hvis jeg ikke præsterer. Det er ikke nok, at jeg er, hvad jeg nu end er,« siger Claes Bang.

Han sidder med sort kaffe og lange ben i sit studio i København i en mere end almindelig slidt Høvdingestol, hvis mørnede læder flere steder holdes sammen af sort gaffatape. Han har været i Danmark i knap en uge og er snart på vej af sted igen, først til Telluride Film Festival i Colorado, så direkte videre til Toronto Film Festival i Canada, dernæst til Venedig Film Festival, hvorefter optagelserne til en ny film går i gang i Frankrig. ..

BRANCHENYT
Læs også