Weekend

Hun har været tæt på at hulke og blive drevet »til vanvid« – Jeanette Ottesen er en mor med en mission

Børn må ikke være grunden til, at forældrene opgiver deres drømme, siger én af landets mest succesfulde atleter, der som mor vil inspirere andre kvinder ved at fortsætte jagten på sit eget personlige OL-mål.

»Nogle gange bliver jeg måske også lidt mere irriteret på ham under træningen, fordi han også er min mand. Men vi er gode til at adskille træningen og vores familieliv. Jeg tror bare, at vi begge to er så opsatte på, at det skal lykkes,« siger Jeanette Ottesen (i vandet) om samarbejdet med sin træner – og mand – Marco Loughran (tv.). Foto: Stine Bidstrup

Jeanette Ottesen var ved at bryde sammen. Få timer forinden havde den 31-årige svømmer kæmpet for at få sin 20 måneder gamle datter, Billie-Mai, til at sove på hotelværelset i den sydkoreanske by Gwangju. Nu skulle den danske svømmestjerne ind til VM-finalen i 50 meter butterfly.

»I det øjeblik skulle jeg virkelig tage mig sammen for at undgå at hulke. Man får sådan et sus i kroppen, når man bliver præsenteret: »På bane nummer otte – Jeanette Ottesen«. Så går man frem foran alle de mennesker i hallen, der sidder og kigger … jeg får helt gåsehud bare af at tale om det,« siger hun og kigger ned på sin arm, hvor der er en tatovering af datterens navn:..

BRANCHENYT
Læs også