Weekend

Aalborg vil være Nordjyllands outdoor-hovedstad: Nyt oplevelseskoncept skal tiltrække mountainbikere

En af Skandinaviens mest populære mountainbike-apps, Singletracker, udvikler i samarbejde med VisitAalborg et nyt koncept, der skal tiltrække turister fra outdoor-segmentet.

Aalborgs nærmeste omegn rummer store naturområder med gode mountainbikespor. Foto: F.S. Kugi

Det var især byens kulturliv, der var i fokus, da Aalborg tilbage i januar gjorde sig bemærket som verdensklasse rejsemål, da den amerikanske mediegigant New York Times placerede byen på en ottendeplads over anbefalelsesværdige rejsedestinationer i 2019. Attraktioner som f.eks. Utzon Center og Musikkens Hus blev fremhævet af avisen.

Det fokus vil turistorganisationen VisitAalborg gerne udvide til også at omfatte naturen omkring byen, og derfor har man sagt ja til at indgå et samarbejde med mountainbike-appen Singletracker, der bl.a. viser vej til og anmelder mountainbike-ruter i Danmark og en række andre skandinaviske og europæiske lande.

Direktør og konceptudvikler bag mountainbike-appen Morten Kamp Schubert fortæller i en pressemeddelelse, at Aalborg har et stort potentiale inden for mountainbiketurisme.

»Vi vil vise mountainbikere, at selvom Aalborg er en kulturby, så har byen også en fantastisk natur og flere skjulte spor i og omkring centrum. Hammer Bakker er for eksempel kåret som landets bedste spor i 2019,« siger Morten Kamp Schubert.

Aalborg Trail Adventure er navnet på det nye oplevelseskoncept, der skal gøre mountainbiketurisme til endnu et trækplaster for Aalborg. Byen bliver den første i Danmark, som tilbyder en samlet pakkeløsning, som både omfatter ruter, forplejning og overnatning.

»Vi ved, at mountainbikere gerne vil rejse for at køre på cykel, men vi mangler at skabe en større sammenhæng af de danske spor, der kan sikre spændende eventyr til flere dages mountainbikeferie,« udtaler Morten Kamp Schubert.

Aalborg Trail Adventure kan købes igennem mountainbike-appen Singletracker. Brugeren får så adgang til en digital guide, der skal guide motionisten til de fire bedste spor omkring Aalborg. Derudover vil der i pakken indgå frokost, aftensmad, en kop kaffe og et hotelophold.

De fire spor går gennem hhv. Hammer Bakker, Kongshøj, Poulstrup Sø og Lundby Krat. Samlet udgør de 100 kilometer og 1.500 højdemeter, og alt efter niveau kan ruterne køres på en til to dage.

Samarbejdet mellem VisitAalborg og Singletracker er del af en større ambition om at gøre Aalborg til et centrum for aktiviteter i naturen.

»I Aalborg har vi utrolig mange muligheder for outdoor-aktiviteter, og mountainbike er blot én af dem. Aalborg har potentiale til at blive Nordjyllands outdoor-hovedstad, og det glæder vi os til at være med til at udvikle,« udtaler Kaare Back Toft, der er Head of Marketing & Communication hos VisitAalborg.

Se mere på: singletracker.dk

BRANCHENYT
Læs også