Weekend

I Saalachtal er de yngste og ældste skigæster i fokus

Østrigske Saalachtal er ikke stedet, hvor skieksperter får svimmelhedsanfald over pisternes stejlhed, og den vilde afterskiing skal man lede længe efter. Til gengæld er området skræddersyet til familier, der kan slippe børnene løs i det overskuelige område, samt gæster, der vægter roen og de smukke omgivelser.

Lofer får topkarakter for pistekvalitet. Foto: PR

Med skiene over skulderen slentrer jeg gennem Lofer, hvor en særlig uforstyrrethed hersker. Arkitekturen i den bilfri bymidte er præget af flotte, velholdte huse med træudskæringer og balkoner, i butikkerne sælges lederhosen samt dirndl-kjoler, og på konditorierne sidder gæster med apfelstrudl og kaffe. Turistkontoret reklamerer for hestetrukne kanekørsler, og havde Morten Korch været østriger, kunne han snildt have brugt Lofer som location for en miljøbeskrivelse.

Sammenlignet med de supertjekkede skisportssteder, der frister med heftig afterskiing, grænseoverskridende skiløb og trendy caféer har området meget lidt at byde på. Til gengæld kan man noget helt andet, og i 2018 blev Almenwelt Lofer kåret som Østrigs bedste familieområde...

Læs også