Weekend

Højt belagt på Nationalmuseet

Bortset fra kagen må man sige, at Smör afkræfter eventuelle fordomme om dårlig mad på museer; de ved, hvad de gør her.

Restaurant Smör på Nationalmuseet serverer bl.a. en glimrende hønsesalat, der er garneret med nogle ret solide skiver kyllingeskind. <cutline_credit>Fotos: Stine Bidstrup</cutline_credit> Restaurant Smør på Nationalmuseet. Køkkenchef Annie Ursula Laurie styrer køkkenet, hvor der kun er kvinder ansat til at lave mad. Her anrettes tatar.
Foto: Stine Bidstrup Restaurant Smør på Nationalmuseet. Køkkenchef Annie Ursula Laurie styrer køkkenet, hvor der kun er kvinder ansat til at lave mad.
Foto: Stine Bidstrup Restaurant Smør på Nationalmuseet. 
Foto: Stine Bidstrup Restaurant Smør på Nationalmuseet. Køkkenchef Annie Ursula Laurie (TH)styrer køkkenet, hvor der kun er kvinder ansat til at lave mad.
Foto: Stine Bidstrup Restaurant Smør på Nationalmuseet. Hønsesalat. Foto: Stine Bidstrup Restaurant Smør på Nationalmuseet. Fiskefilet. Foto: Stine Bidstrup


En vittig hund har engang sagt, at det er med mad på museer som med kunst på restauranter – med den underforståede tilføjelse, at man hellere skulle lade være. Vedkommende vittige hund kan næppe have været bekendt med den ret fantastiske kunstsamling hos ”Røde” Claus Christensen, og hvis man kan sætte Kvium til søtunge, hvorfor skulle man så ikke også kunne sætte smørrebrød til danefæ?..

BRANCHENYT
Læs også