Weekend

Migranters vej til Europa er mere opfindsom, men også dødsensfarlig

Tragedien i Storbritannien, hvor 39 illegale migranter frøs ihjel i en køletrailer, understreger ifølge eksperter, at migranters forsøg på at komme til Europa er blevet langt mere farlige.

En migrant sidder klemt i en lastbils lastrum på vej fra Kroatien til Serbien i februar 2016. Foto: Darko Vojinovic/AP Gummibåde og faldefærdige træjoller er blandt de transportmidler, som desperate migranter fra Libyen er begivet sig ud i på Middelhavet for at nå til Europa. 
 Foto: Laurin Schmid/SOS Mediterranee/AP I havnebyen Patras i Grækenland har omkring 700 flygtninge og migranter slået lejr i en gammel fabrik og et forladt savværk. Alene på savværket bor omkring 500 flygtninge, som alle er unge mænd og mindreårige fra hovedsalig Afghanistan. Døgnet rundt forsøger de at kravle over pigtråden, gemme sig på en lastbil og komme om bord på en båd til Italien og videre op mod Europa. Flygtningene selv kalder det ’The Game’.
På havnens sikkerhedskontor kan de fremvise scanningsbilleder, der afslører flygtninge, der har skjult sig i hemmelige rum, som professionelle smuglere har fået lavet i lastbilerne. Politiet fortæller at det er normalt at betale flere tusinde euro for en plads i et af disse rum. Det er ikke alle lastbiler, der bliver scannet, kun de mest mistænkelige. Scanning. A fishing boat throws water bottles to migrants on an overcrowded wooden boat in the Mediterranean Sea, Thursday, Sept. 19, 2019. The Ocean Viking, jointly operated by SOS Mediterranee and Doctors Without Borders, rescued 36 people from the small wooden boat after being requested to do so by Maltese authorities. (AP Photo/Renata Brito) Et billede fra spansk grænsepoliti, som viser, hvordan en migrant har prøvet at skjule sig i en kuffert for at komme ind i den spanske enklave Ceuta i det nordlige Marokko. Foto: Spanish Civil Guard

KØBENHAVN/BERLIN

Tragedien i den britiske by Grays, hvor 39 illegale migranter i denne uge blev fundet døde i en køletrailer, angiveligt efter at have været indespærret i mindst ti timer med temperaturer ned til minus 25 grader, er ifølge flere eksperter et grusomt og meget konkret bevis på særligt én ting:..

BRANCHENYT
Læs også