Weekend

De endelige billeder mangler, men her er alle detaljer om den nye tjekkiske mellemklassebil

Den nye Skoda Octavia bliver offentliggjort om et par uger, men vi kan allerede afsløre de tekniske specifikationer.

Skoda Octavia er forklædt indtil verdenspremieren d. 11. november, men fabrikken har offentliggjort en lang række tekniske detaljer. Foto: Skoda Bilen vokser en smule i forhold til i dag og kommer bl.a. som plug-in hybrid. Foto: Skoda Flere af benzinmotorerne kommer med såkaldt mild hybridteknik, hvor et ekstra stort batteri kan hjælpe lidt til bl.a. under acceleration og dermed sænke forbruget en smule. Foto: Skoda Skoda har for et par uger siden vist de første skitser af den femdørs hatchback, der får en lidt mere dynamisk design end i dag. Illustration: Skoda

»Ingen er fuldkommen. Men lige nu er Skoda Octavia det tætteste, man kan komme på danskernes drøm om en familiebil til en familievenlig pris,« skrev Jyllands-Posten i sin test søndag d. 26. december 1996.

Jo, den første generation Octavia var bilen, der lukkede munden på de fleste kritikere, og overraskelsen var ikke stor, da den nye tjekke blev Årets Bil i Danmark 1997. Resten er historie, og i dag er en Octavia for længst blevet en af danskernes populære biler og på brugtmarkedet kendt for at være en bil, der både er let at sælge og holder prisen imponerende godt. Og både anden generation, der kom i 2004, og den nuværende fra 2013 har været populære. ..

Læs også
Top job