Weekend

»Mange ville helt sikkert gå fra julebordet med en mindre flad fornemmelse, hvis de indførte et par plantebaserede retter«

Kødkritikerne bliver flere, og det er i stigende grad et tovtrækkeri at nå til enighed om, hvad der skal på spisebordet i julen. Veganeren Thomas Erex mener, at mange danskere vil have godt af at pifte december op med et par planteretter – også de mest inkarnerede kødspisere.

Thomas Erex er veganer på ottende år og har haft held til at overbevise sin familie om at droppe kødet juleaften. Sådan burde flere gøre, mener han. Foto: Betina Garcia Skærer man en pastinak i lange trekanter, panerer den og giver den en tur på stegepanden, så får man krigsfisk – et muligt alternativ til julefrokostens rødspættefileter. Foto: Betina Garcia Ifølge Thomas Erex er krigsfisk et kæmpe hit i hans familie og omgangskreds. »Det er et must på julefrokostbordet,« siger han. Foto: Betina Garcia Pastinakkerne er taget af panden og er nu klar til at blive spist. Foto: Betina Garcia Pastinakretten "krigsfisk" med vegansk remoulade. Foto: David Bering/Montgomery Risalamande med kirsebærsauce og uden brug af animalske ingredienser. Foto: David Bering/Montgomery

Rapsolie sprøjter til alle sider, og den sydende lyd af råt kød, der møder stegepande, indtager køkkenet i Thomas Erex’ lejlighed...

Hvis du allerede har adgang
BRANCHENYT
Læs også