Weekend

Test af bluetooth-pladerspilleren Sony PS-LX310BT

I vores tech-hoveder sker der en kortslutning, når vi møder begrebet ”trådløs pladespiller”. Men har en Bluetooth-pladespiller som Sonys nye alligevel en berettigelse?

Bluetooth-pladespilleren Sony PS-LX310BT. Foto: www.sony.dk

Det virker som en direkte selvmodsigelse at investere i lækre vinyler, lægge dem på pladetallerkenen, sætte nålen i de fine riller og lade musikken flyde gennem det analoge kredsløb for så at sende lyden ud i komprimeret digital kvalitet til en trådløs højttaler. På sin vis bryder det med hele ideen i at høre vinyl. For det er vel den uspolerede varme analoge vellyd, man gør det for?

Det var således med en vis skepsis, at vi kastede os over Sonys nye trådløse pladespiller. En pladespiller i den billigere ende. Byggekvaliteten er ikke overvældende, det meste er af plast, men PS-LX310BT er faktisk ganske nydelig i sit stilrene sorte design.

Fuldt automatisk

Det er den klassiske type med drivrem. Remmen spænder du selv om pladetallerkenen ved opsætning, men har du gjort det den ene gang, skal du ikke rode med det mere. For det er en fuldautomatisk pladespiller.

Tryk på start, så løftes nålen ind på din plade. Tryk stop, så løftes den tilbage. Der er også en knap, som løfter armen, så du kan rykke nålen til den skæring, du vil. Utrolig nemt. Du slipper også for at stille på vægt, anti-skating og den slags, som vinylentusiasten nok vil savne, men som for den almindelige bruger gør, at man kan lytte til sine plader med et minimum af besvær.

Se også: Sony klar med ekstremt hurtig SSD til tasken

Der er indbygget RIAA-forstærker. Du behøver derfor ikke en ekstern slags, men har du en, du gerne vil bruge, kan du bagpå vælge, om signalet skal sendes uden om den indbyggede forstærker. PS-LX310BT dur således fint som traditionel pladespiller. Gamle forstokkede typer som os kan koble den i anlægget og lytte fuldt analogt.

Til den moderne lytter

Bluetooth-forbindelsen kan betragtes som en ekstra feature, der gør pladespilleren mere fleksibel. For lad os bare indse det. Nutidens unge vokser ikke nødvendigvis op med et klassisk stereoanlæg. De vokser måske snarere op med en højttaler, som Soundboks’en vi netop har testet og et par trådløse hørebøffer. Med PS-LX310BT kan du få lov at lytte til vinyler på disse enheder.

Se også: Sony vil lade dig lytte til musik i 360 Reality Audio

Tryk på Bluetooth-knappen på pladespilleren og på din enhed, så kobler de sammen. Og når vi så lige prøver at koble vores tech-snobbede fordomme fra og lytte helt objektivt, er det altså svært at have noget imod den lyd, der kommer ud. Der er samme detaljerigdom, som når du streamer digitalt, men det hele smelter sammen i et varmt og homogent lydbillede, som kan give en mere engagerende oplevelse.

Sony PS-LX310BT

Pris: 1349 kr,

Vurdering: 4 af 5 stjerner

Trådløs eller ej er det faktisk en ganske vellydende pladespiller. Du vil kunne få en bedre bygget grammofon til samme penge, hvis du kan undvære den trådløse forbindelse, men PS-LX310BT er absolut et fint bud på en moderne, brugervenlig pladespiller.

Artiklen er publiceret i samarbejde med altomdata.dk

BRANCHENYT
Læs også