Weekend

48 timer i sydstaternes oversete storby

Sydens finans- og kulturcentrum har genopfundet sig selv som Hotlanta. Og der er rigeligt at opleve til at fylde en weekend i en af USA’s mindre kendte storbyer.

Atlanta er en af USAs ofte oversete storbyer. Foto: Getty images

Downtowns skyline knejser bag en smuk victoriansk villa. Kontrasterne er karakteristisk hårdt trukket op. Atlantas symbol er Fugl Føniks – fuglen, der i den græske mytologi genopstår af sin egen aske. Atlanta genopstod efter Den Amerikanske Borgerkrig, der nærmest jævnede byen med jorden, og i dag udgør byen Sydens finansielle og kulturelle centrum med et indbyggertal på små 5 mio. i hele byområdet. Byen er en metropol, bedre end sit rygte som kedeligt finanscentrum og altid klar til at genopfinde sig selv.

I 1960’erne var Atlanta kendt som The City Too Busy to Hate. Siden da er hypen flyttet ind i kølvandet på bl.a. OL i 1996. Det nuværende selvopfundne kælenavn lyder således Hotlanta eller bare ATL. I det konforme Syden er Atlanta syndens hule – hjemsted for subkulturer og seksuelle minoriteter. Siden midten af 1990’erne hovedstad for den såkaldte Southern hip-hop-scene i kølvandet på gruppen Outkasts store succes...

BRANCHENYT
Læs også