Weekend

Test af Sony WF-1000XM3 in-ears-øretelefoner

Det vrimler frem med helt nye trådløse in-ears, så der skal noget til at skille sig ud fra mængden. Sony gør en solid indsats med WF-1000XM3. Når det gælder features, er det i hvert fald et af de absolut mest velforsynede.

Sony WF-1000XM3 er trådløse in-ears med støjreduktion. Foto: www.sony.dk

Dette er efterfølgeren til WF-1000X, som viste fine takter, men ærlig talt også haltede lidt på flere punkter, især batteri og lyd. Her er sket ting og sager. Batterilevetiden for WF-1000XM3 er nu helt oppe på 8 timer, 32 timer i alt, når man regner strømmen i æsken med. Det er i den bedre ende for denne slags øretelefoner. De er dog heller ikke de mindste af slagsen. Batteriet har fået lov til at fylde en del. Lydkvaliteten har ligeledes fået et gevaldigt løft.

Hvor den på forgængeren var lidt spinkel, er der imponerende meget fylde i WF-1000XM3. Måske næsten for meget, men det kan man selv regulere på. Der er nemlig en del muligheder for at stille på lyden via EQ, Clear Bass m.m. Der er i det hele taget mange funktoner i den tilhørende app. Her kan du blandt andet slå noise cancelling til. Den lukker ganske effektivt den værste rumlen fra trafikken ude, dog er den ikke helt så god til at fange resten af frekvensspektret som eksempelvis de store WH-1000XM3 fra Sony.

Intelligent lydkontrol

Der er også mulighed for at lukke lyde fra omgivelserne ind med ”transparency mode”. Hvis du ikke selv gider at skifte tilstand manuelt, kan du vælge at lade hovedtelefonerne gøre det automatisk. Adaptive Sound Control analyserer dine omgivelser og skifter til den tilstand, der passer.

Eksempelvis noise cancelling ved transport og transparency, når du går i trafikken osv. Det fungerer ganske udmærket.

Se også: Sonys kæmpestore 8K-tv koster over seks tusind kroner pr tomme

Der er et par rigtig fine mikrofoner indbygget, så de fungerer glimrende til opkald. Der er endda mulighed for at bruge øretelefonerne helt separat, hvis man kun vil have den ene i. Det er således svært for alvor at have noget imod WF-1000XM3, der må betragtes blandt de absolut bedste på markedet.

Den eneste lidt ærgerlige ting er, at æsken er så stor. Det er altså ikke en, man lige får plads til i lommen. Der skal en taske til, og så ryger lidt af mobiliteten.

Artiklen er publiceret i samarbejde med altomdata.dk

BRANCHENYT
Læs også