Weekend

En økonomisk ekspertgruppe kommer klokken 9 med anbefalinger til, hvordan coronakrisens mange hjælpepakker skal udfases. Vi er klar ved tasterne til at holde dig opdateret.

Anna Ancher er i verdensklasse

Anna Ancher-udstillingen på Statens Museum for Kunst demonstrerer, at hun var langt den mest moderne kunstner i Skagen-kolonien.

Hvor moderne Anna Ancher er, kan man se i dette maleri, hvor pigens hår er blåt!: ”Studie af en sypige i blåt”, u.å. Skagens Kunstmuseer

Den største overraskelse er negativ. Allerede i sin levetid var Anna Ancher anerkendt som en koloristisk mester, og i senere generationers bevidsthed står hun også som en lysende stjerne i Skagen-kolonien. Under arbejdet med udstillingen har man imidlertid måttet konstatere, at der egentlig er ret få Anna Ancher-værker på landets kunstmuseer bortset fra Skagens Museum, og der har aldrig været en grundig og gennemresearchet udstilling med hende, som der har med P.S. Krøyer og Michael Ancher. Adskillige gange. Kunne det være, fordi hun er kvinde, og der stadig ligger fordomme begravet i vores underbevidsthed?

Den mest moderne..

BRANCHENYT
Læs også