Weekend

»Det var surrealistisk at stå i en park og være arbejdsløs«

Natten til mandag spilles den årlige Super Bowl-finale. Morten Andersen deltog en gang, men han mødte også modgang og måtte stå med en ydmygende følelse i en park i Atlanta.

Morten Andersen var i en Super Bowl. I 1998/99 tørnede han ud for Atlanta Falcons, der dog tabte til Denver Broncos. Arkivfoto: Pierre DuCharme/Reuters Morten Andersen jubler, efter at han for første gang skal i Super Bowl. Han scorede de afgørende point for Atlanta Falcons i en kamp mod Minnesota Vikings i 1998. Foto: Mike Segar/Reuters/Ritzau Scanpix

Engang var Morten Andersen bare et helt almindeligt navn, som der sikkert har været dusinvis af, hvis man tog Jydsk Telefons Telebogen Vest 1 og slog op under Andersen, Morten. Det var den bog, der dækkede Brande, Herning, Holstebro, Ikast, Lemvig, Ringkøbing, Skjern og Struer, og denne Morten Andersen kom netop fra Struer, men han tog til USA og blev berømt. Historien har du måske hørt før. Det er den med, at han ikke anede noget om at sparke til den ovale bold i amerikansk fodbold, men han havde jo dengang i 1977 i sine 17 år i Danmark sparket til fodbolde, kastet med håndbolde og dyrket gymnastik, så kroppen var toptrimmet.

Da han kom til Indiana, fandt han en anden verden end den danske...

BRANCHENYT
Læs også